IZ ĐURINE HIŽE DO VAŠIH TANJURA

Dostava hrane u nas a pogotovo u drugim zemlja svijeta već  dugo “živi” u ugostiteljskoj ponudi. U nas to je najčešće pizza ali je sve više onih koji koriste za ” po doma” catering.

No kad je došlo “koronsko” vrijeme neki su se prestali baviti ugostiteljskim poslom , drugi su usluživali hranu na vratima svojih restorana, neki su dostavljali obroke na kućne adrese a OPG-ovi su ponajviše tako plasirali poljoprivredne proizvode.

 Kad se marljive ruke slože, dobre ideje se množe, a domaća hrana OPG-a Božić krenula je iz Varaždinskih Toplica najprije u pet hrvatskih gradova a nakon toga i mnogo dalje.
“Unazad mjesec dana prošli smo gotovo svaki kutak Hrvatske – od Slavonije, Dalmacije, Zagorja, Prigorja, Baranje pa sve do Kvarnera i Istre.
Prije mjesec dana počeli smo s dostavama u Zagreb, Varaždin i okolicu a onda i u druge  dijelove Hrvatske. Proširili smo i reogranizirali naš tim i donijeli odluku o dostavi naših proizvoda u sve  hrvatske regije.” – zadovoljno kaže Nikola Božića,

U pošiljkama nisu samo kobasice od divljači (vepar, jelen), sušena domaća šunkica,  pesto od medvjeđeg luka, domaći mamin kruh ili kosana mast nego i bugeri i Tbone i Rib Eye stekovi koji su se “odmarali” tridesetak dana u Dry Age komori.

Šalje se i sirup od mente i koprive s brežuljaka Varaždinskih Toplica te domaća vina, Rizling Rajnski i Sauvignon.

 Uz pošiljke šalju se i upute za spravljanje mesa.

Najveći dio naruđbi dobiva se mailom.

 Hrana se stiže na  kućna vrata a dostava je besplatna.

Na muci se poznaju junaci. I dok mnogi zdvajaju što su sve aktivnosti stale i nema poslovanja rijetki su poput OPG- Božić ovu groznu situaciju shvatili  kao izazov i uspjeli.

Pripremio: Tomislav Radić

Snimke: Sandro Sklepić