NOVE DOZE TUGE Otkazuje se Rovinj Weekend Food Festival

Suočeni s globalnom pandemijom koronavirusa COVID-19, organizacijski tim Weekend Food Festivala primoran je otkazati ovogodišnje izdanje. Naime, slijedom preporuka Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu, grad Rovinj odgodio je sve manifestacije u travnju, svibnju i lipnju 2020. godine, a samim time i Weekend Food Festival.
‘Nakon dugih priprema i odličnog odaziva profesionalaca, kompanija i zaljubljenika u hranu, ipak ćemo morati festival prebaciti na sljedeću godinu. Na žalost nismo mogli odgoditi festival za neki drugi datum u 2020. jer situacija je još uvijek nesigurna i neizvjesna, a zbog odgovornosti koju imamo prema partnerima, gostujućim predavačima i chefovima kao i prema poslu kojim se bavimo, želimo prije svega misliti na zdravlje svih nas. Vjerujte, najgora stvar u životu u organizatora festivala je otkazati ga. Unatoč problemima u koje smo upali na samom početku našeg projekta i unatoč svim troškovima ne želimo odustati i nastavit ćemo s našim dijelom promocije scene. Vjerujemo da ćemo se uskoro svi vratiti u naše omiljene restorane, hotele i barove, te da ćemo nastaviti uživati u poslu kojim se bavimo jer radeći na ovom projektu shvatili smo da je glavni pokretač ljudi iz industrije upravo strast koju dijelimo. Zato, se veselimo Weekend Food Festivalu 2021! – rekao je Boris Kovaček, jedan od organizatora i idejnih začetnika Weekend Food Festivala.
„Važno nam je održati kontakt s ljudima koji podržavaju Weekend Food Festival, koji su se jednako tako veselili održavanju baš kao i mi u organizacijskom timu. Nismo odustali od naše prvotne misli vodilje da želimo izvrsnost u svakom segmentu i zato upravo radimo na sadržaju koji ćemo plasirati, a koji će istovremeno biti edukativan i zanimljiv, namijenjen svim protagonistima gastronomske scene, a samim time i foodiejima koji žive i vole hranu” zaključio je Tomo Ricov,  jedan od organizatora i idejnih začetnika Weekend Food Festivala.