OSTANI DOMA Hedoniziraj se

Zapravo, gledajmo na sve što nam se događa ovako. Ostani doma.  S razlogom, zbog zdravlja. Sebe i svih koji se u normalnim vremenima kreću oko nas. Ostati doma znači da ne ideš u restorane, koji su uostalom zatvoreni. Da ne idete ni u goste kod prijatelja. Kako ne biste zarazili sebe ili njih. Ostani doma znači da – ne koristiš automobil. I da nećeš nikako doći u opaki, ne zbog kazne nego da drugom ne naudiš, izazov vožnje u pijanom stanju. Ostani doma. Naruči kolekciju vina. U dvoje, kad djeca usnu, kreni laganini s najmlađim malvazijama, ima i izazovnih chardonnaya, ne bježite ni od graševina. Ili, organizirajte zemljopisne vinske probe. Počnite s krajnjim istokom Hrvatske, pa središnji, kutjevački dio. Isprobajte i moslavačka, međimurska, plešivička vina. Spustite se do novih zadarskih naslova, ili klasičnih velikodalmatinskih imena s Hvara i Korčule.

Solidarnost s Italijom možete pokazati preko toskanskih zvijezda. Ili još bolje, s velikom lepezom vina iz Lombardije, njoj je najteže. A raskoš i raznolikost enormna. I Španjolskoj je teško. Rioha jedan dan, ona Alta drugi.

Ne morate se zabavljati samo s vinima. U trgovinama ne manjka ni jako dobrih domaćih i uvoznih craft piva. Bojite se života, ekonomije nakon korone. S razlogom! Ali dok još imate, hedonizirajte se. Uostalom, ako ne izlazite, ne posjećujete restorane, ne kupujete novu garderobu, ne idete na frizuru, ma ni zubaru – pa valjda je još ostalo za sve o čemu smo malo prije pisali! U zoni od 50 do 100 kuna ima fantastičnih hrvatskih naslova, domaći craftovi – ima ih i ispod 10 kuna.

Ostani doma. Uživaj. U jutro ionako neće biti problem čak i ako si mamuran. Ostani doma. Kako nam je krenulo – ostat ćeš i nakon korone.