20. TJEDAN RESTORANA specijaliteti povoljnih cijena

Odlična ideja, još bolje cijene, ali – loša regionalna raspodjeljenost, najkraći su opis događanja

Uz sunčano i toplo proljeće idealno se slaže  – Tjedan restorana. Gastro manifestacija koja  se trudi ponuditi ponajbolja hrvatska jela po cijenama od  100 ili 125 kuna. Najukusniji tjedan u godini, kako ga se još zna nazivati,  održat će se od 13. do 22. ožujka 2020. godine, a u njemu sudjeluju  restorani s područja cijele Hrvatske. Devedeset restorana ponudit će 800 predjela, glavnih jela i deserta, uz uključenu čašu vina ili aperitiv. Jelovnici svih restorana sudionika manifestacije nalaze se na web adresi http://www.tjedanrestorana.com 

Manifestacija Tjedan restorana već je desetu  godinu za redom omiljena kod svih koji vole uživati u pravoj gastronomiji. To je prilika da posjetimo restorane koje tijekom godine nismo u mogućnosti posjetiti, ali i prilika da organiziramo ugodna druženja s obitelji i prijateljima uz izvrsnu hranu. Svake je godine sve popularnija, a restorani su popunjeni do posljednjeg mjesta. 

Devedeset restorana sudionika koji zadovoljavaju stroge kriterije organizatora u navedenom razdoblju gostima nude posebno osmišljene jelovnike. Svaki jelovnik je slijed od tri jela (predjelo, glavno jelo i desert) po fiksnoj cijeni od 100/125 kn. Većina restorana u ponudu uključuje aperitiv ili čašu vina. Vrijednost ponuđenih jela u redovitoj je ponudi minimalno 50% veća. 

Istina, kad se pregleda regionalna raspodjeljenost, na Istarsku i Primorsko-goransku županiju otpada manje od deset posto uključenih u akciju, s područja Liburnije, jedne od najrazvijenijih regija nema – ni jednog, iz čitave Dalmacije 15, a iz svih slavonskih županija tek jedan jedni restoran.  Najviše ih je pak sa zagrebačkog područja tako da je jasno u kom bi se smjeru morala razvijati ova akcija da bi uistinu bila – hrvatska.