25. međunarodni sajam GAST 2020

Jubilarni 25. međunarodni sajam GAST 2020 ove godine u znaku održivosti i humanosti

Jubilarni, 25. međunarodni sajam GAST 2020 održat će se od 26. do 29. 02. 2020. u splitskoj Spaladium areni.

U prethodnih 25 godina, sajam GAST potvrdio je status vodećeg regionalnog sajma koji okuplja sve najbolje od gastronomije, vinarstva i turizma, kao i tvrtke iz područja ugostiteljstva i opremanja prostora u funkciji turizma. Kvalitetom svojih izložaka i visokom razinom stručnog programa konferencija i prezentacija, u poslovnim krugovima zauzeo je nezaobilazno mjesto pripreme još jedneturističke sezonei centralno mjesto okupljanja ciljane publike, poput vlasnika restorana, hotela i obiteljskih hotela, malih iznajmljivača te ugostiteljskih objekata iz čitave Hrvatske i Dalmacije.

Slaveći svoj 25. rođendan, GAST 2020, kroz različite aktivnosti, poseban naglasak stavlja na važnost očuvanja okoliša i sprječavanja njegova zagađenja nepotrebnom upotrebom plastike promovirajući istodobno trend održivosti i humanosti u društvu, posebice u turizmu.

Uoči održavanja 25. jubilarnog sajma GAST, direktorica Sajma Split Sanja Vuković Veić izrazila je zadovoljstvo njegovim razvojem od ideja, osmišljavanja i osnutka do razvija i razine na kojoj je danas.

– Iz godine u godinu gradili smo i stvarali gastro scenu uz pomoć vizionara i entuzijasta, kuhara, ugostitelja i hotelijera čija ponuda danas čini važan segment splitske turističke ponude koja je svojom kvalitetom i raznolikošću na razini najpoznatijih svjetskih turističkih destinacija. Tome je svakako doprinio stručni program sajmova GAST, kako konferencije edukativnog i informativnog karaktera tako i prva, inovativna, popularna i zabavna kuharska natjecanja na kojima su sudjelovali neki od najpoznatijih kuhara u regionalnim okvirima, poput Hrvoja Zirojevića, Brace Sanjina ili Tomislava Špičeka. Istodobno, treba se prisjetiti i natjecanja barmena, prvih te vrste u Hrvatskoj uz sudjelovanje Jure Vojkovića čiji maštoviti kokteli i danas osvajaju nepca diljem svijeta. Iznimno smo ponosni što smo kroz naših prvih 25 godina u okviru sajmova GAST organizirali razne humanitarne akcije od kojih je najpoznatija i najatraktivnija “Poznati u kuhinji” kada bi dobri ljudi iz javnog života – pjevači, glumci, voditelji, novinari, sportaši – navlačili pregače, bijele kuharske kape i s kuhačom u ruci stvarali humanitarni kuharski show čiji su dijelovi ušli u legendu te se i danas prepričavaju u raznim prigodama i uz salve smijeha.

Kao što smo prije 25 godina gradili i promovirali splitsku gastro scenu,  ove godine želimo biti predvodnici u promociji održivog turizma, posebice ugostiteljstva, važnosti smanjenja upotrebe plastike i njena zamjena s ekološkim  materijalima u ugostiteljstvu i turizmu, kazala je Vuković Veić.

Generalni sponzori 25. jubilarnog sajma GAST 2020 su Roto dinamic, Petason, Samsara iPremis, dok je županija partner ove godine Virovitičko-podravska županija, a uz njih je i niz pokrovitelja.

Jubilarni, 25. međunarodni sajam GAST obuhvaća Međunarodne sajmove prehrane, pića, hotelske i ugostiteljske opreme, vina (Dionizijana), namještaja (Furnitura), kave, turizma (Saturn), te sladoleda i slastica. Istodobno obuhvaća brojna zanimljiva i stručna događanja poput konferencija Turističke mreže i ApartmanPlus,  Splitske gastro scene, Barmen Showa, Humanitarne manifestacije “Poznati u kuhinji” te svakodnevnih roštiljada, kulinarskih i drugih prezentacija.

Sajam GAST kvalitetom svojih izložaka i bogatim stručnim programom omogućava svojim izlagačima i posjetiteljima da ostvare svoj poslovni potencijal te sudjeluju u stručno vođenoj medijskoj kampanji.

Ne propustite GAST 2020 – pravo mjesto na vašu najuspješniju turističku sezonu!