Upoznaj svoju zemlju

U sklopu projekta ‘Upoznaj svoju zemlju’  Zajednica društava turističkih vodiča Hrvatske (u daljnjem tekstu: ZDTVH) i partneri će uz potporu Hrvatske turističke zajednice, povodom Dana međunarodnog priznanja Hrvatske dana 12. siječnja 2020.godine (nedjelja) s početkom u  12:00 sati  organizirati besplatna vođenja u svim gradovima u kojima djeluju društva turističkih vodiča – članice ZDTVH-a i partneri.

Odličan odaziv građana  u protekle dvije godine diljem Hrvatske kao i Vaša podrška, na kojoj smo Vam neizmjerno zahvalni,  potaknula nas je da organiziramo i treće izdanje projekta.  Svaki državljanin naše zemlje može biti promotor i ambasador svoje domovine, a ujedno htjeli smo ukazati na važnost nacionalnog identiteta i kulturne baštine te ponovno istaknuti i podsjetiti na značaj svih turističkih djelatnika za međunarodni ugled zemlje.

Ujedno smo htjeli opet ukazati na važnost zaštićenih lokaliteta za predstavljanje zemlje i Pravilnik o popisu zaštićenih lokaliteta (koji je još u izradi) kao i Pravilnik o stručnom ispitu za turističke vodiče, a koji predstavlja jedina mjesta na kojima će našu zemlju predstavljati isključivo oni turistički vodiči koji su se i educirali u Republici Hrvatskoj.

U tekstu niže slijedi popis gradova i mjesta u kojima se organiziraju besplatna vođenja u organizaciji Udruga turističkih vodiča Kvarnera i Udruge Liburnia (članica ZDTVH-a).

 

RIJEKA, kod Mosta branitelja,  Ante Skračić, Marko Smoljan, Irena Rešetar i Romana Drinovac 

TRSAT, kod kipa pape Ivana Pavla II.,  Filip Baričević i Barbara Grdinić

KRK, kod sunčanog sata na rivi,  Natalia Renčić

VRBNIK, na trgu Škujica,  Petar Tomašić

OPATIJA, na Slatini, Đurđica Kovačić

LOVRAN, na autobusnoj stanici kod tržnice, Sonja Tudor

VOLOSKO, ispred gradske vijećnice, Goran Moravček

KASTAV, Fortica, Ivana Karanikić