VIENNA COFFEE FESTIVAL u siječnju predstavlja najnovije trendove iz svijeta kave

Kavoljupci diljem Europe i svijeta u siječnju 2020. doći će na svoje na najmodernijem festivalu kave na svijetu. Naime, u poznatoj bečkoj pivovari Ottakringer u 16. okrugu održat će se „Vienna Coffee Festival” koji slavi kulturu bečke kavane i ovog toplog napitka bez kojeg je mnogima svakodnevica nezamisliva. Ondje će se od 10. do 12. siječnja okupiti brojni stručnjaci za kavu iz raznih pržionica te distributeri i proizvođači opreme za njezinu pripremu koji će predstaviti najnovije trendove iz svijeta ovog popularnog napitka.

Održat će se niz predavanja i radionica na kojima će mnogi svjetski stručnjaci s publikom podijeliti znanja i korisne savjete kako pripremiti izvrsnu kavu. Na ovom će festivalu također najbolji baristi na svijetu demonstrirati svoja umijeća spravljanja kvalitetne kave i fine pjenice koju pretvaraju u prava umjetnička djela.

Osim toga, održat će se i natjecanja za austrijske bariste, a pobjednici će moći sudjelovati na svjetskim natjecanjima u Varšavi i Melbourneu 2020.

Uz brojne gastronomske delicije posjetitelje očekuje najraznovrsnija ponuda napitaka dosad. Ondje će kušati svježe pripremljenu kavu iz Švicarske, Austrije, Belgije, Nizozemske i ostatka svijeta, pri čemu će moći degustirati i neobične sorte poput koktela na bazi kave i zelenu kavu, a sve to upotpunit će odličan glazbeni program. Posebno zanimljiva za djecu i odrasle bit će prezentacija tehnike slikanja kavom. Ovaj će festival tako biti prava poslastica za sve kavopije.