NOVA GODINA U BEČU

Austrijska prijestolnica 30. godinu zaredom priprema jednu od najvećih novogodišnjih zabava u Europi

Ako još niste odlučili gdje ćete dočekati 2020. godinu, zasigurno bi vas mogao oduševiti svečani program koji je za tu prigodu pripremio grad Beč. Već 31. prosinca u 14 sati pa sve do 2 sata u novogodišnjoj noći pod zvjezdanim nebom u centru austrijske metropole održat će se jedan od najvećih dočeka Nove godine u Europi. Popularni dvanaestosatni tulum na 12 lokacija u gradu, koji je od njegovih početaka do danas posjetilo oko 12 milijuna ljudi, ove se godine održava jubilarni 30. put pa će ponuda biti raskošnija no ikad.

Na takozvanoj „Silvestarskoj stazi‟ u centru grada posjetitelje uz bogatu gastronomsku ponudu očekuje i raznolik zabavni program rock i pop glazbe uz dašak operete. Posebna plesna lokacija bit će pak ulica „Graben‟ koja će se pretvoriti u veličanstvenu balsku dvoranu na otvorenom s ponudom brzinskih tečajeva valcera. A za ljubitelje klasične glazbe na velikom platnu ispred bečke Državne opere prikazivat će se live prijenos tradicionalne izvedbe poznate Straussove operete „Šišmiš‟.

Za nešto manje tradicionalnu zabavu tu je i nova zona susreta u centru grada pod nazivom „Friends in Vienna‟ koja će imati posebno mjesto za poljupce i prostor za speed dating za jednostavno i zabavno upoznavanje novih ljudi. U takozvanoj „Ulici sreće‟ posjetitelji će pak moći zaviriti u svoju budućnost ili saznati što im piše u zvijezdama. Poseban ugođaj pružit će i novogodišnje vožnje brodom na Dunavu kao i vožnja luksuznim vlakom „Majestic Imperator‟.

Točno u ponoć vrhunac dočeka Nove godine u Beču okrunit će raskošan vatromet iznad gradske vijećnice. S obzirom na to da ovaj grad 2020. godine slavi i 250. rođendan velikog skladatelja Ludwiga van Beethovena, kao uvod u „Beethovenovu godinu‟ zasvirat će čuvena „Oda radosti‟. A za borbu protiv novogodišnjeg mamurluka posjetitelji će već idućeg jutra na trgu ispred gradske vijećnice moći uživati u doručku uz prijenos koncerta Bečke filharmonije.

Više informacija o programu proslave Nove godine u Beču možete pronaći ovdje: https://wienersilvesterpfad.at/en/.