Nakon Festivala čokolade Advent u Opatiji i tijekom ovog tjedna donosi brojne programe

Druženje uz odličnu glazbu i dobro društvo u blagdanskoj atmosferi raskošno okićene Opatije nastavlja se i tijekom tjedna. Uživajte uz klizanje, animaciju za djecu ili zimske gastronomske specijalitete!

Opatija – Festival čokolade, najslađi opatijski vikend, tijekom protekla tri dana ispunio je grad najfinijim slatkim delicijama i brojnim programima, ali i tisućama posjetitelja koji su uživali u blagdanskoj atmosferi Najljepšeg Adventa uz more.

I nakon završetka „Čokoladne čarolije“ koja je centar Gervais pretvorila u pravi „hedonistički hram“, nastavlja se uživanje u onome najboljemu što zima nudi – klizanju, glazbenim programima, zabavi u dobrom društvu, kao i prigodnim gastronomskim specijalitetima poput kobasica u pecivu, fritula ili kuhanog vina na trima glavnim „punktovima“ ovogodišnjeg Adventa u Opatiji.

Uz mrkat i Ljetnu pozornicu kojom dominira veliko klizalište, centralna lokacija za adventske doživljaje je prekrasno uređeni Park sv. Jakova s Umjetničkim paviljonom Juraj Šporer koji je i ove zime postao idealno mjesto za zabavu „malih i velikih“. Svakog dana tijekom tjedna, od 16 do 19 sati za mališane će biti otvorena Kućica orašara i vilenjaka s kreativnim radionicama, predstavama i animacijskim programima, a u večernjim satima druženje će se preseliti ispred Šporera gdje se održavaju glazbeni programi i Božićni sajam koji je otvoren od 12 do 23 sata.

Photo by Petar Kurschner

Danas, u utorak, djeca će se zabavljati uz program „Zaigrajmo stare igre“, a roditelji uz tulum „Not So Silent Night: Punk Rock Xmas“ koji je za vrijeme nakon 19 sati pripremio DJ Super Saiyan, dok će u srijedu u 18 sati Kućicu orašara i vilenjaka posjetiti najmlađi članovi plesne skupine Lorena iz Rijeke uz plesni nastup i modnu reviju Idexe brenda za djecu, a DJ Patak od 19 sati složit će party za sredinu tjedna „Wednesday Night Disco Fever“. Pripremu za vikend u četvrtak, 12. prosinca dat će animatori uz kreativnu radionicu „Moja pšenica“ i DJ Alex Ivanov večernjim nastupom ispunjenim velikim glazbenim hitovima.

Od ponedjeljka do četvrtka klizalište na Ljetnoj pozornici bit će otvoreno od 13 do 21 sat, a u ponedjeljak, srijedu i petak od 15 do 18 sati održavat će se škola klizanja. Oni neskloni klizanju moći će se zabaviti uz božićni sajam od 13 do 21 sat te glazbene programe koji počinju u 19 sati.