MUZ TV snimaju čarobni adventski ugođaj glavnog grada Hrvatske

Na poziv Hrvatske turističke zajednice šesteročlana produkcijska ekipa iznimno popularne ruske glazbene televizije MUZ TV, takozvanog ruskog MTV-a, boravi u Zagrebu do 4. prosinca gdje snimaju čarobni adventski ugođaj glavnoga grada Hrvatske, ali i bajkovitu božićnu priču imanja SalajLand u Čazmi. Snimljeni materijal bit će prikazan 21. prosinca 2019. u putopisnoj emisiji Independent Traveler, odnosno „Otpusk bez putevki“ na MUZ TV-u.

„U prethodne tri sezone emisija je ostvarila gledanost koja premašuje 25 milijuna ljudi diljem Rusije.

Siguran sam da će kroz emisiju iz Zagreba i SalajLanda brojni ruski gledatelji imati priliku upoznati Hrvatsku kao kvalitetnu cjelogodišnju destinaciju koja ima vrlo bogatu ponudu i tijekom zimskih mjeseci“, izjavio je direktor HTZ-a Kristjan Staničić, dodavši kako će pozitivnim trendovima s ruskog tržišta doprinijeti i direktan cjelogodišnji let na relaciji između Zagreba i Moskve.

Voditelj emisije Independent Traveler poznati je i popularni ruski voditelj i direktor programa MUZ TV-a Andrey Razygraev koji posjećujući destinacije širom svijeta istražuje zanimljive priče lokalnog stanovništva te nudi savjete i prijedloge sadržaja koje vrijedi doživjeti.

Ovaj TV show najgledaniji je među mlađom i srednjom generacijom turista, a Razygraev je utjecajan i na društvenim mrežama, posebice na Instagramu gdje ima gotovo 100 tisuća pratitelja. Uz to, iza sebe ima deset velikih i uspješnih TV projekata, kao i intervjue s brojnim poznatim osobama poput Brad Pitta i Angeline Jolie.

 „Rast turističkog prometa s ruskog emitivnog tržišta u odnosu na prošlu godinu ove će godine iznositi gotovo 14 posto, a interes ruskih turista i ruskog turističkog sektora za hrvatske destinacije u stalnom je porastu. Imajući u vidu da se ruski turisti nalaze u samom vrhu ljestvice po potrošnji, doista je bitno konstantno raditi na promociji Hrvatske kao top destinacije za ruske turiste. Izuzetno smo zadovoljni što ekipa ruske MUZ TV boravi u Zagrebu tijekom Adventa jer nam je cilj daljnje jačanje prometa u pred i posezoni“, poručio je direktor Predstavništva HTZ-a u Rusiji Rajko Ružička, dodavši kako je Hrvatska i ove godine u izboru ruskog izdanja časopisa National Geographic uvrštena među top tri destinacije za obiteljski odmor.

Dodajmo kako je ovo već treće studijsko putovanje koje je organizirala Hrvatska turistička zajednica za ruske televizije u ovoj godini. Naime, u lipnju je u Hrvatskoj sniman TV show “Poedem, poedim”, odnosno “Let’s go, let’s eat” NTV televizije, dok je u rujnu snimljen i TV show “Orel I reshka“, televizije Pyatnica, tj. Friday TV.