OPATIJA je odjenula čarobno blagdansko ruho!

Svečanim paljenjem lampica počeo Najljepši Advent uz more!

Blagdanska atmosfera osvojila je grad, a brojni posjetitelji zakoračili su u najčarobnije doba godine. Advent u Opatiji tijekom šest tjedana donosi čak 250 različitih programa, a potrajat će se sve do 12. siječnja.

Opatija – Svečanim paljenjem lampica na velikom božićnom drvcu na gradskoj tržnici započeo je večeras program Adventa u Opatiji, koji će potrajati do 12. siječnja te donijeti pregršt koncerata, zabavnih aktivnosti, gastronomskih delicija i nezaboravnih doživljaja. Uvod u taj spektakularni trenutak bila je pjesma mališana iz Dječjeg vrtića Opatija, uz koje su u zabavnom programu nastupili i članovi popularne Klape Kastav te DJ Alex Sabattini.

Najljepši Advent uz more odjenuo je Opatiju u čarobno blagdansko ruho, a  večeras nije zasjala samo jelka na „mrkatu“, već su svi dijelovi grada istovremeno zablistali raskošnim dekoracijama. Posebno je pritom atraktivan Umjetnički paviljon Juraj Šporer s Parkom sv. Jakova, koji je ove godine prvi puta uređen u „božićnom štihu“ na veselje više stotina posjetitelja.

Svoja vrata danas je otvorila i Kućica orašara u umjetničkom paviljonu, koja je već privukla brojne mališane svojim izgledom, ali i zanimljivim programom animacije i zabave za djecu.

Večeras su se zabavljali uz mini disco, dok su njihovi roditelji ispred paviljona zaplesali uz glazbu Xfinity banda čijim je koncertom krenuo program Adventa kod Šporera što će svaku večer ispuniti glazbom uz nastupe renomiranih DJ majstora i glazbenika.

Adventski program u Opatiji nastavlja se sutra, u subotu 30. studenog, jer će se već od 10 do 19 sati u Kućici orašara održavati animacijski program Adventski znanstveni vikend u sklopu kojeg će u 17 sati početi izvedba predstave za djecu „Djed Mraz u laboratoriju“.

Ispred Šporera zasvirat će Ivan i Damir Komnenović u 12 sati, dok će poslijepodne glazbom ispuniti DJ Dog, a večer od 20 sati rock hitovima ispuniti Whiteheads. U subotu u 19 sati uz prigodan program u kojem će nastupiti KUD Učka i Martina Majerle upalit će se prva adventska svijeća na Slatini.

I nedjelja će biti posvećena mališanima koji će od 10 do 19 sati u Kućici orašara nastaviti svoj Adventski znanstveni vikend, a za glazbene nastupe ispred Šporera bit će zaduženi Ivan i Damir Komnenović od 12 sati, It Takes Two od 16 sati te DJ Super Saiyan od 19 sati.

Središnji nedjeljni događaj bit će otvorenje klizališta na Ljetnoj pozornici i programa Ledena čarolija koji će početi u 17 sati, kada će svoje impresivne koreografije na ledu predstaviti Klizački klub Medo iz Zagreba. Nakon otvorenja, svoje će klizačke vještine moći pokazati i svi građani i posjetitelji Opatije, a za zabavu uz klizalište bit će zadužen Trio Asi od 19 sati.

Najljepši Advent uz more svoj će program nastaviti i tijekom tjedna, kada će za mališane Kućica orašara biti otvorena svakodnevno od 16 do 19 sati, nakon čega će se nastavljati zabava uz ples ispred Umjetničkog paviljona Juraj Šporer. U ponedjeljak će u večernjim satima nastupiti DJ Alex Ivanov, u utorak DJ Patak s niskom hitova nazvanom „Oldies But Goldies“, u srijedu DJ Super Saiyan uz repertoar nazvan „Dancing in December“, a u četvrtak DJ DOG uz „Retro Advent“.

Osim ispred Šporera, glazbeni programi odvijat će se i u Grand hotelu 4 Opatijska cvijeta gdje će nastupati Candy u utorak i četvrtak, odnosno Tri kralja u srijedu, ali i u Centru Gervais koji će u četvrtak biti domaćin programu Festivala Kvarner – od 20.30 sati kreće glazbeni nastup vokalnog sastava El Fuego praćen finim pralinama, kao uvod u Festival čokolade koji se održava od petka 6. prosinca do nedjelje 8. prosinca.

 

U Opatiji, 29. studenog 2019.