DVANAJŠČAK – KOZOL u Rougemarinu

Na kreativnoj večeri u Rougemarinu  predstavljene dvije etikete vinarije Dvanajščak – Kozol,  Pinot crni Classic 2016 i Muškat Light 2019, ali i sva raskoš sorte Pušipel

Kreativna gastronomija, vrhunska vina s potpisom mladog tima vinarije Dvanajščak – Kozolni konceptualni interijer zaslužni su za sjajnu prezentaciju održanu u bistrou Rougemarin.

Sva raskoš modernih vina sa snažnim autorskim potpisom došla je do izražaju u šest kreativnih slijedova koje je osmislio sous-chef bistroa Luka Džamarija.

Tea Dvanajščak Vuković i enolog vinarije Viktor Dvanajščak,brat i sestra, na šarmantan i znalački način predstavili su i dvije nove etikete Pinot crni Classic 2016 iMuškat Light 2019. Bila je to večer u kojoj se nametnula sva raskoš i moderan izričaj sorte Pušipel koja je perjanica međimurske vinske regije.

Večer je započela uz pjenušac Pozoj 2017 koji je poslužen sa sirom iz mišine.

Potom je slijedio Pušipel Classic 2018 koji je pratila  marinirana skuša, kimchi i salsa od zelenih rajčica. Svu eleganciju i raskoš ova je sorta pokazala u izvanrednom vinu Pušipel Prestige 2017 kojeg je nadopunio slijed od pljukanaca  s kozicama i tartufima.

Kako je tekla večer kreativnost je bila na vrhuncu, a uzvanike je oduševio crni rižoto, coulis od cherry rajčica i sotirana sipa uz koji se sjajno nadopunilo vino Sauvignon Blanc Natura 2017.

Kao sljedeća dva vina premijerno su predstavljene etikete Pinot crni Classic 2016 i Muškat Light 2019.

Ljubitelji crnog vina nisu krili oduševljenje etiketom Pinot crni Classic 2016, svjetlucavim vinom,  rubinaste boje s okusom na suho voće te karamele i srednjim alkoholom. Ovo je vino sommelier Miroslav Siničković ponudio kao harmoničnu kombinaciju uzpačja prsa sa šumskim voćem, glaziranom kruškom i crumble od lješnjaka.

I još jedno premijerno vino za kraj bilo je Muškat Light 2019, vino koje je iznimno voćno i pitko te izražene mineralnosti i strukture, a posluženo je uz miror glaze od vanilije, mousse od likera ruže, žele od klementine, kandiranu koru klementine i pistachio kremu.

 

Autor fotografije:za Light komunikacije, Vigor Klaić