Vrsni slastičari Hrvatske na DANIMA HRVATSKOG KULINARSTVA

Na Danima hrvatskog kulinarstva predstavili se vrsni slastičari Hrvatske

Dani hrvatskog kulinarstva došli su do svojeg 13. izdanje koje se sve do petka, 22. studenog održava u Hotelu Minerva u Varaždinskim Toplicama.

Prvi dan bio je prava poslastica za ljubitelje slatkog. Naime, svoje su kulinarsko znanje pokazali učenici srednjih škola iz smjera kuharstva i slastičarstva, ali i njihovi stariji kolege, profesionalni kuhari i slastičari koji su svoje delicije predstavili u sklopu Slastičarskog prvenstva Hrvatske.

Popodnevni sati svakog dana rezervirani su za radionice, a svi zainteresirani prvog su dana mogli naučiti o osnovnim tehnikama izrade pizze o kojima je pričao Boris Ostojić iz Hrvatske udruge pizzaiola, dok je Mirjana Špoljar održala radionicu o A la carte desertima.

Sutra nas osim nastavka Kamelija kupa, natjecanja za učenike, čekaju i zanimljive kategorije u kojima će svoje znanje pokazati profesionalni kuhari. U Hotelu Minerva natjecat će se u kategorijama poput restoranski desert, restoransko jelo, ali i bolnički meni. Tokom cijelog dana nastavit će se natjecanja u slastičarstvu  dok nas u večernjim satima očekuje i proglašenje Slastičarskog prvaka Hrvatske!

Od 17:30 prilika je za sve slatkoljupce da kušaju torte iz konkurencije za Slastičarskog prvaka Hrvatske, a degustacija će se održati u Hotelu Minerva, a torta i kava može biti vaša popodnevna poslastica samo za 20 kuna.

Svi zainteresirani ljubitelji kuhanja i slastica pozvani su na sudjelovanje na besplatnim radionicama od 17 sati. Lada Osredečki iz trgovine Dora pričat će na temu dekoriranja torti, Dragan Visković o primorskoj maneštri i kako je nastala batuda, a Dragica Lukin okupljenima će reći nešto više o torti Istriani i slastičarskim dekoracijama.

Ulaz na Dane hrvatskog kulinarstva, kao i sudjelovanje na popodnevnim radionicama je besplatan za sve zainteresirane.

Detaljan program svakog dana, kao i popis radionica i predavanja nalazi se ovdje:https://kuhar.hr/novosti/natjecanja/dani-hrvatskog-kulinarstva-2019