Sa HEDONISTOM biti, slaviti život, živjeti za tren….

Oduvijek je Opatija na ovim prostorima slovila za mjesto raskoši i glamura, a kristalna dvorana hotela Kvarner dvorana u kojoj je valjda čak i Pepeljuga iz bajke nekad plesala. U šarenilu modnih kreacija, jedino izgubljeno bio je pojam o vremenu, a cipelice su ostale nedirnute, treći Hedonist – Gourmet & Wine ostavio nas je bez daha. Pažljivo osmišljen i besprijekorno organiziran događaj na koji je utrošeno truda i vremena, već na prvi pogled odavao je ljepotu i šarm jednako kao i njegova organizatorica. Daria Grošić naizgled malena i krhka žena koju krasi iznimna energija i strast za hranom i vinima, idejni je začetnik koncepta ovog gastro-vinskog eventa.

Uz vrhunske vinare iz raznih regija Hrvatske, kao i neke preko granice, te bogatu gastro ponudu uz jedne od najboljih chefova-Davida Skoku i Hrvoja Zirojevića nije bilo zamjerke. Trenutak kad smo Zirojevićevu tunu umotanu u guščju jetru zalili Poletti Chardonnayom dogodio se umami. Sveobuhvatni okus savršenstva pretočen u trenutak postojanja na terasi hotela Kvarner s pogledom na najljepše more.

U tom i takvom ambijentu, opijeni šarenilom i bogatstvom ponude, negdje u pozadini učinilo nam se kako čujemo taktove evergreena “Opatijo bajna” i Ivu Robića kako zaneseno pjeva na nekoj od opatijskih terasa. Ambiciozan projekt Hedonist eventa dao je sebi veliki zadatak-vratiti glamur biseru Jadrana u pravom smislu te riječi. Bili smo svjedoci rađanja jedne predivne priče koja pretendira biti dio hrvatskog red carpeta. Duboko svjesni sive svakodnevice, aplaudiramo ovakvim hedonističkim pothvatima uporne i energične duše ovog eventa – Darie u nastojanju i podizanju kvalitete življenja na ovim prostorima. Od šezdesetak vinara koji su izlagali izdvojiti bilo koga bio bi zločin. Toliko truda, muke, ljubavi i ploda sjajilo je pod svjetlom kristalnih lustera hotela Kvarner. Dragi ljudi u ležernom druženju uz čašu vrhunskog vina i fini zalogajčić nikoga ne mogu ostaviti ravnodušnim.

Stoga ovaj event ocjenjujemo desetkom, a večera u restoranu Bevanda bila je creme brulee za kraj. Slatko smo spavali tu noć pod opatijskim zvjezdanim nebom sa zadovoljnim osmijehom i na usnama medom. Vina koja smo probali jos osjećamo u after-tasteu i teško ih je zaboraviti. Utisnuli su svoje tijelo i arome u naša željna euforije osjetila. Sretni smo jer smo bili dio svega toga. Bili s vama, slavili život i živjeli za tren.

 

Pišu: Giuliano & Vedrana Dodig