AGENCIJA ZA RURALNI RAZVOJ ISTRE 10. Dani otvorenih vrata agroturizama Istre

AZRRI – Agencija za ruralni razvoj Istre  Pazin u suorganizaciji Istarske županije organizira 10. Dane otvorenih vrata agroturizama Istre 2019.  Jubilarno deseto izdanje manifestacije Dani otvorenih vrata agroturizama Istre započet će svečanim otvorenjem te će se ove godine održavati tijekom rekordnih pet vikenda u mjesecu studenom: 2.-3.11., 9.-10.11., 16.-17.11., 23.-24.11., 30.11.-01.12.2019.

U agroturizmu Ograde, Katun lindarski, Pazin, otvoreni su jubilarni 10. Dani otvorenih vrata agroturizama Istre. Manifestacija je organizirana pod pokroviteljstvom Upravnog odjela za turizam i Upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo, lovstvo, ribarstvo i vodoprivredu Istarske županije, te u suradnji s Istarskom razvojnom turističkom agencijom, Turističkom zajednicom Istarske županije i Hrvatskom gospodarskom komorom, Županijskom komorom Pula. Cilj navedenog projekta je obogaćivanje turističke ponude i produženje turističke sezone kroz promociju seoskih domaćinstava koja se bave agroturističkom djelatnošću i pružanjem specifičnih gastronomsko turističkih doživljaja, radi očuvanja i razvoja ruralnog područja Istre, valorizacije prirodne, kulturne i kulinarske baštine te oživljavanja tradicionalnog graditeljstva i zanatstva na istarskim agroturizmima.

Uključeni agroturizmi su:
🏡 agroturizam BOTRA MARIJA – OPG Bratulić
🏡 agroturizam CEROVAC – OPG Načinović
🏡 agroturizam DUŠANI – OPG Dušani
🏡 agroturizam GIOVANNA ALLEGRA – OPG Mekiš
🏡 agroturizam MONTIŽEL – OPG Pincin
🏡 agroturizam OGRADE – OPG Šajina
🏡 agroturizam PINETA – OPG Radićanin
🏡 agroturizam SIA – OPG Cetina
🏡 agroturizam STARA ŠTALA – OPG Karin Merklin
🏡 agroturizam ŠTEFANIĆ – OPG Štefanić
🏡 agroturizam ONDINA – OPG Ondina
🏡 izletište PEKICA – OPG Pekica

U čitavu je manifestaciju uključen i Foto natječaj “Doživljaj agroturizama Istre 2019”. Agroturizmi predstavljaju savršeni spoj gastronomije, tradicije i kulture te od sudionika Foto natječaja se traži prikaz njihovog sveukupnog doživljaja.
Najbolje fotografije će biti nagrađene sukladno osvojenom mjestu:
I. mjesto 
noćenje s doručkom za dvoje u Agroturizmu „Stara Štala“
dvodnevna kuharska radionica u Edukativnom gastronomskom centru na Gortanovom brijegu u proljetnom ciklusu 2020. godine
II. mjesto
fotografiranje u Foto Licul
jednodnevna kuharska radionica u Edukativnom gastronomskom centru na Gortanovom brijegu u proljetnom ciklusu 2020. godine
III. mjesto
večera za dvoje u agroturizmu „Pineta“
Svi sudionici osvajaju prigodni pehar manifestacije Dani otvorenih vrata agroturizama Istre 2019!