CROMARISOVI REKORDI veliki rast izvoza fileta plemenite ribe

Cromaris je u prvih devet mjeseci 2019. godine ostvario prodaju od 6.761 tonu, što je za osam posto više u usporedbi s prvih devet mjeseci prošle godine. Na izvoznim tržištima ostvaren je količinski rast od devet posto. Cromaris na inozemnim tržištima ostvaruje 77 posto prodanih količina i 78 posto prihoda od prodaje. Prihodi od diferenciranih proizvoda, prije svega svježe očišćene i pakirane ribe, porasli su za 24
posto. Trenutno čine oko 44 posto udjela u ukupnoj prodaji, što je u skladu s Cromarisovom strategijom diferencijacije.

Tomu u prilog ide i činjenica da je, prateći trendove u prehrambenoj industriji, Cromaris na tržište nedavno plasirao novo moderno skin pakiranje. Zabilježen je i rast prosječnih cijena od jedan posto, što je dovelo do rasta prihoda od prodaje za devet posto.


Cromaris je u prvih devet mjeseci 2019. godine ostvario neto dobit u iznosu od 13,2 milijuna kuna. Prognoze do kraja godine ukazuju na zadržavanje trenda dvoznamenkastog rasta količinske prodaje i prihoda. U 2019. godini Cromaris će dostići razinu prodaje od gotovo 10.000 tona ekvivalenta svježe ribe ili WFE-a (engl. Whole Fish Equivalent).