MOTOVUN IŠČEKUJE VIJESTI IZ GRANADE najbolja vinsko-kulturna destinacija Europe?

Osim Motovuna, Hrvatska se može pohvaliti i s još jednim finalistom – KRK  u kategoriji “Digitalne inovacije”

Danas kreće jubilarna 10. TETA, motovunski festival terana i tartufa, kao i jela koja uvažavaju te koriste tartufe a najbolje se sljubljuju s teranom. Na TETA-i izlažu i proizvođači meda i maslinovih ulja kao i ostalih istarskih delicija, a svečano otvorenje je prepušteno ministru turizma Gariju Cappelliju koji je na mini istarskoj turneji s obzirom da je jučer otvorio i vrlo značajni te jako posjećeni sajam pršuta u Tinjanu.

No, ono što je mnogo važnije za Motovun očekuje se od svečanosti koja započinje 24. listopada u Granadi, a u kojoj ECTN – European Cultural Turism Network u sedam kategorija dodjeljuju nagrade za najbolje centre ili projekte iz domene kulturnog turizma. Motovun je finalist u kategoriji “Vinski turizam”. Konkurenti su mu francuski Amagnac, regija poznata po fantastičnom, istoimenom brandyu, žestoko-alkoholnom piću, koji neki definiraju i kao konjak iako je kao i u slučaju šampanjca to nemoguće, te također francuska dolina rijeke Loire gdje nastaju neka od najpoznatijih francuskih vina i – pjenušaca.

Osim Motovuna, Hrvatska se može pohvaliti i s još jednim finalistom – u kategoriji “Digitalne inovacije” to je kvarnerski otok Krk! Turistička zajednica Krka je kandidirala projekt “Digitalna prezentacija povijesnog naslijeđa otoka Krka”. Našim “bodulima” konkurenti su bugarski Burgas, Turistična zveza Slovenije, te projekti iz Venecija, Italije, Latvije i Grčke.