5 razloga zašto je kava dobra za nas

Idemo na kavu? Ovu rečenicu gotovo da čujemo češće nego “Dobar dan“. Svi znaju da je kava na terasi najbolja stvar na svijetu, bilo jutro, sredina radnog dana ili lijeno poslijepodne. Uz ovaj magičan crni napitak se budimo, odrađujemo sastanke ili za njim posežemo kad nas treba održati budnima do kasno u noć.

Crna, turska, espresso, s mlijekom ili bez. Manje bitno, ako je u dobrom društvu. A evo i nekoliko razloga zašto je kava dobra za nas.

  1. Razbuđuje nas. Osim što je topla i ukusna te dio jutarnjeg rituala buđenja, druženja s obitelji ili planiranja dnevnih zadataka s kolegama na poslu, kofein u kavi nas razbuđuje i utječe na to da smo pažljiviji, brže reagiramo, a budimo realni – mnogi od nas su i manje razdražljivi.
  • Utječe na raspoloženje. Miris svježe pripremljene kave u omiljenoj šalici jutarnja je rutina mnogih, a osim okusa važan je i miris. Ljubiteljima kave sam njen miris u trenu poboljšava raspoloženje, a kod nekih čak i smanjuje stres.
  • Olakšava vježbanje. Ako vam je teško započeti s vježbanjem i uporno to odgađate za sutra, šalica espressa može pomoći. U jednom istraživanju ispitanici su vježbali u dvije grupe, jednoj koja je popila kavu i drugoj koja nije. Pogađate – ispitanici koji su popili kavu vježbali su lakše.
  • Hladna kava je u službi ljepote. Vjerojatno ste od mama i baka mnogo puta čuli da je hladna kava dobra za ten. One su u to čvrsto vjerovale, a i u novije doba, crna kava je sastojak brojnih recepata za njegu kože: od preparata za piling, njegu lica pa čak i anticelulitne tretmane.
  • Kava je sjajan „izgovor“ za druženje. Kava razbija tremu i probija led. „Jesi li za kavu?“ rečenica je koja je često početak velikih ljubavi i prijateljstava. Na prvim kavama padaju i sjajne ideje te se dogovaraju poslovne suradnje. Toliko je razloga da nekoga već danas pozovete na kavu.

Više od 200 vrsta kave i pripravaka od kave čeka vas u svim poslovnicama Kauflanda!

Idemo na kavu? Idemo u Kaufland!