Znate li kako nastaje 3D fotografija burgera?

„Uvijek radimo na tome da ponudimo nešto inovativno i drugačije, a ova vrsta komunikacije je upravo ono što želimo“, kazala je ekipa iz Submarinea

Naglasak na kvalitetnim sastojcima i odvažnim kombinacijama tijekom kreiranja burgera, bila je glavna misao vodilja hrvatskog branda Submarine za početak tzv. Immersive Advertisinga, novog načina online komunikacije, koji je po prvi put predstavljen i demonstriran u četvrtak na Zagreb Burger Festivalu, powered by TABASCO.

Naime, ekipa Submarine Burgera, kreativni direktor agencije Kiosk studio Ratko Gregor Jagodić i fotograf Timy Šarec detaljno su objasnili i prikazali proces 3D snimanja, te tako postali prvi u Hrvatskoj koji su pokrenuli takvu vrstu marketinga. Riječ je o relativno novoj vrsti oglašavanja, koja postoji manje od godine dana, a mnogi svjetski brendovi već su prepoznali uzlazni potencijal ovakve vrste kreative i koriste ga za svoje kampanje.

 | Author: SubmarineSubmarine

Uvijek radimo na tome da ponudimo nešto inovativno i drugačije, a ova vrsta komunikacije je upravo ono što nas veseli – da na kreativan način pokažemo koliko burger zapravo može biti gurmanski odvažan, pri čemu je naglasak na podrijetlu i kvaliteti namirnica.

Ovakav prikaz burgera još nismo imali mogućnost predstaviti, a kad je Facebook podržao 3D format javili smo se Ratku iz Kiosk Studia i krenuli smo u vrlo interesantnu suradnju. Izuzetno smo zadovoljni s prvim 3D fotkama i veselimo se budućoj suradnji”, izjavio je Luka Jureško iz Submarinea.

Naglasak na kvaliteti

Nakon zanimljivog prvog koraka u snimanju, tijekom kojeg se svi sastojci burgera odvajaju i posebno snimanju, materijali se kompletno slaže u Photoshopu. Kao što je bilo pokazano na Burger Festivalu, dijelovi burgera prvo se snimaju fotoaparatom svaki zasebno i naknadno se 2D kolaž pojedinih dijelova fotografija spaja zajedno u cjelinu. Nakon izrade 2D vizuala (kolaža) izrađuje se tzv. mapa dubine (depth map) kojom se elementi (dijelovi burgera) postavljaju u 3D prostor. Ta dva odvojena vizuala zajedno se postave npr. na Facebook i on automatski generira 3D fotografiju – 3D Photo.

 | Author: Submarine