Proglašen najbolji burger ZAGREB BURGER FESTIVALA by TABASCO®

Četvrto izdanje Zagreb Burger Festivala powered by može se pohvaliti do sada najvećim brojem burger majstora, koji su tijekom jedanaest dana svojim burgerskim kreacijama priuštili pravi doživljaj brojnim posjetiteljima. Bilo je tu mnogo neobičnih gastro fuzija te omiljene grill poslastice, od onih s okusom divljači, kombinacija s voćem, istarskih i slavonskih, ribljih, kao i gurmanski ljutih.

Organizatori su posebno zadovoljni, jer osim što interes posjetitelja iz godine u godinu raste, tu je uvijek i nekoliko burgerskih premijera.

Posljednjeg dana Festivala na Strossmayerovom trgu proglašen je pobjednički burger prema glasovima posjetitelja koji dolazi iz Reshetke by Đurina Hiža, dok je drugu poziciju prema glasovima posjetitelja osvojio burger iz The Burger Bara, a treću burger iz Raclette Burgers & Fries. Gastro novinari su pak prije nekoliko dana proveli testiranje naslijepo, probali 20 burgera, predstavnika svake od ugostiteljskih kućica i donijeli svoju odluku. Njihova su nepca najboljim burgerom proglasila Prime bacon butter burger, puterasto mesnu deliciju kojom se ponosi zagrebački The Burger Bar. Drugo je mjesto sa svojim burgerom “Divlji Đuro” osvojila Reshetka by  Đurina Hiža, a treće Submarine Burger sa svojim, posebno za Festival osmišljenim burgerom Obelix.

Uz dvadeset burger majstora, bogatu ponudu pića, odličan glazbeni program i dodatne sadržaje za djecu Zagreb Burger Festival powered by TABASCO® još jednom je pokazao zašto ga svrstavaju u sam vrh street food događanja u Hrvatskoj.

Fotografija: Sandro Sklepić