Otvorena AKADEMIJA MAJSTOR KUHAR – prva takva u Hrvatskoj

Jučer je otvorena AKADEMIJA MAJSTOR KUHAR poznatog akademika kulinarstva chefa Branka Ognjenovića koji je sa svojim mladim timom predstavio program akademije. Nakon dugog niza godina u svijetu gastronomije chef Branko najavljuje odlazak u aktivnu mirovinu gdje će se posvetiti većinom radu Humanitarne udruge Renato – Kuhari bez granica.Vrhunski tim stručnjaka predvođen direktoricom Sabinom Jalšić, chefom Dariom Lidom, nasljednikom Branka i Nenadom Bratkovićem magistrom nutricionizma voditi će akademiju u njenim programima.

Branko će i dalje aktivno sudjelovati u svakom segmentu Akademije kao predavač u master class radionicama no mladi ljudi koji su od početka sa Brankom preuzeti će provodenje ciljeva Akademije na svoja leđa.

Na jučerašnjem otvorenju koje je uveličalo oko 150 prijatelja, kolega kuhara, poslovnih suradnika i predstavnika medija u prostoru od 300m2 opremljenom najmodernijom tehnologijom biti će i omogućeno dijeljenje podataka i moderno online učenje. Polaznici Akademije će po završenom seminaru dobiti certifikat MAJSTOR KUHAR Akademija. MAJSTOR KUHAR AKADEMIJA na tržište nastupa sa misijom da osnaži tržište rada kvalificiranom radnom snagom, smanji deficit edukacijama i poveća kompetentnost na tržištu, prva je akademija na tržištu RH koja pruža stručna usavršavanja u domeni gastronomije. Prostor u kojemu funkcionira edukativni prostor Akademije opremljen je najnovijom opremom za interaktivno provodenje edukacija u sferama općeg kulinarstva, nutricionizma, pristupa i otvaranju kulinarstvu osobama s invaliditetom, raznim gastro bolestima, održavanju master classova. Najavljena je takoder suradnja sa osobama iz svijeta gastronomije i enologije te za su u ovom trenutku potvrdena imena kao što su David Skoko, Hrvoje Zirojević, Stefan „“Stevo“Karapandza te Ljubicom Komlenić. Najavljen je nastavak suradnje sa Culinary Arts Institute UVU ( Utah, Salt Lake City – US ), WACS ( World Association of Chefs Societies ) te su u tijeku pregovori sa CIA ( Culinary Institute of America ) te Cordon Bleu. Cilj Akademije je takoder razviti erazmus program sa navedenim svjetskim institucijama.

Osim edukacija, Akademija ce pruzati usluge savjetovanja za tvrtke koje se bave raznim raznim djelatnostima u domeni gastronomije, organizacijom gastro manifestacija i drugim poslovima usko vezanima za gastronomiju.

Photo BOJAN HARON MARKIČEVIĆ