114. DANI GROŽĐA BUJE obilje zabave u znaku vinarima najdražeg voća

Počeli su 114. Dani grožđa Buje, jedna od najdugovječnijih vinskih manifestacija u Hrvatskoj.  Ono najvažnije – iako je program je vrlo raznovrstan – većina sadržaja prilagođana je grožđu. Posebno je zanimljiva prvog dana bila vinsku šetnja starogradskom jezgrom s obilaskom sedam podruma. No, onio što je zn ačajnije – sve do zatvaranja Dana u nedjeklju na večer, u središtu Buja postavljen je Wine point na kojemu će se u svakom trenutku moći kušati vrhunska vina s područja Buja.

Neizostavna će biti i Velika tombola koja ove godine ima po prvi put tako visoke novčane nagrade. Ukupni fond prelazi 40.000 kn, a glavna nagrada iznosi 30.000 kn..

U glazbenom dijelu nastupit će Klapu Šufit iz Dalmacije, Vruja iz Slovenije te Barcelona Balkan Ghipsy Orchestra čiji članovi su iz zemalja iz različitih dijelova Europe. Osim njih nastupit će Trio Hering Scarcia, Marko Rudelić i Zona B, Febra, Powlean, Monte Peralba, Elio Pisak i grupa Platana.

Dani grožđa su daleko više od pučke fešte. U njih se uključuju vrtićke grupe, umirovljenici, udruge i mnogi drugi. Događaj ujedno je i dobrotvornog karaktera, budući da je predviđena velika humanitarna krostata, čiji prihod od prodaje, bit će usmjeren najpotrebnijima.

Valja istaknuti da je ulaz na manifestaciju potpuno besplatan, uključujući i dio vezan uz koncerte.