NOBILION – Oaza beskompromisnog gastronomskog doživljaja

Par mjeseci prošlo je od otvorenja jednog od najluksuznijih hotela na Jadranu. U slučaju hotela Ikador bilo koja rečenica osim one kako je ovo definitivno oaza beskompromisnog luksuza, ne bi dostojno opisala apsolutni doživljaj. I ne samo  viđenim već  i kušanim. Od samog otvorenja puno se pisalo o ovom, sada već omiljenom, utočištu modernih hedonista. Ipak, razlog našeg posjeta ovoga puta isključivo je baziran na radoznalosti o gastro priči i ponudi ovoga nadasve ambicioznog projekta.

U našem slučaju , iz osobnog iskustva, doživljaj je to koji u potpunosti opravdava svih  pet zvjezdica. I nekako danas, iz ove perspektive, koliko god se sobe činile ”skupe”, što je relativan pojam u kojem kada govorimo moramo uzeti u obzir kome je namijenjeno, Nobilion je rekla bi i više nego opravdao sva naša očekivanja za nimalo veća sredstva nego što inače imaju cijenu objedovanja u sličnim objektima. Restoran je to  gdje kuhinju vode spretne ruke Željka Jovanovića koji nas je već odavno uvjerio u svoje umijeće i potencijal dok je radio u ostalim fine dinning restoranima poput Bevande. I opet, u Nobilionu je izašao s potpuno novom pričom i vizijom, beskompromisnim menijem kojeg je ovaj predivni boutique hotel s dizajnerskim interijerom i veličanstvenom arhitekturom – dostojan.

Besprijekorno uparivanje izuzetnog  niza pomno odabranih lokalnih proizvoda s najboljim vinima, stvara izvanredan doživljaj istinskog Mediterana.

Cijelom dojmu objedovanja doprinosi prekrasan, moderan, a opet topli dizajn Nobiliona, posuđe Massimo Bottura, Dibbern, Hering Berlin, Rosenthal, čaše Mark Thomas….. Sve je to i mnogo više namijenjeno samo vama!

Odlučili smo se na degustacijski meni, kako bi  upili svu filozofiju i viziju smjera u kojem će se kretati ova nova uzdanica kvarnerske i hrvatske gastro scene.

 

Tuna tataki / sabajon umak/ hrskavi žumanjak / gel od soje / krastavac.

 

Tartar od kvarnerskog škampa/ gel od naranče i hrskavac od sipe.

 

Kvarnerski kraf sa morny umakom, crni tartuf i škamp. 

 

Janjeći rack sa kremom od buče i kremom od cvjetače / zemlja od pistacia / janjeći demiglace

 

Fudge / gel od maline / sladoled od smokvinog lista na podlozi od dehidriranog moussa

 

Hrabro, odrješito ,puno života….

I na kraju, a ne manje važno, Restoran Nobilion u cjenovnom je razredu ostalih fine dinning restorana i sukladno mogućnostima gosti koji su inače gosti sličnih restorana, dostupan je svima.  Neka vas ne uplaši zlatna kapija i tretman luksuza, dapače prepustite se i uživajte u svim čarima ovoga Mediteranskog raja.

Piše: Daria Grošić