SPINNAKER GOURMET STAGE u Poreč donosi dašak Dalmacije

 

Najnoviju u nizu gourmet večera u Valamarovom restoranu Spinnaker priprema gostujući chef Hrvoje Zirojević, kulinarski virtuoz i chef restorana Laganini u Palmižani

 Jedan od najboljih istarskih restorana, porečki Spinnaker, 6. rujna u Istru donosi dašak Dalmacije. Priprema se, naime, novo izdanje večere Spinnaker Gourmet Stage, ovaj put inspirirane tunom.

Spinnaker Gourmet Stage je serija posebnih gourmet večera u Valamarovom restoranu Spinnaker, a najnoviju u nizu pripremit će gostujući chef Hrvoje Zirojević, kulinarski virtuoz i chef restorana Laganini u Palmižani. Zirojević je, tvrde iskusni gastro kritičari, iznimno talentiran, a to su lani prepoznali i u Gault&Millau Hrvatska te je on u ožujku proglašen najboljim hrvatskim Gault&Millau chefom 2019. godine. Zirojevićev talent prepoznao je i svjetski poznati chef Daniel Boulud koji ga je 2017. godine pozvao da priprema svoja majstorska jela na humanitarnoj večeri u Rockefeller Center Plazi u New Yorku, a oduševio je i poznatog frontmena grupe U2 Bonu Voxa koji mu je, pri svom posjetu Palmižani, osobno uputio pohvale za poslužene delicije. Ljubav prema kuhanju naslijedio je od majke i bake, a danas kuhanju podučava i mlađe generacije nasplitskoj Visokoj školi Aspira na studiju gastronomije i opatijskom Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu.

Kako je Zirojević vrhunski chef, tako je i Spinnaker vrhunski restoran. Prema Trip Advisoru on je na prvom mjestu među svim porečkim restoranima, ima čak dvije kapice u prestižnom gastronomskom vodiču Gault&Millau, preporuku u vodičima Venezie a tavola i Istra Gourmet te posebno priznanje Turističke zajednice Istre u 2018. godini za istarski restoran s najvećim napretkom u odnosu na prošlu godinu.

Večera u Spinnakeru započet će pićem dobrodošlice. Bit će to Perla Bianca Franca Armana. Uslijedit će Bajadera od tune uparena s vinom Senjković Rosé Spoža 2018, a potom na stol stiže carpaccio od tune punjen ganacheom od jetre mola uz pratnju Tomićeve Belece iz prošle godine. Vino Terra Madre Pošip Premium 2018 pratit će rižoto s tunom i karameliziranim sladoledom od kore paškog sira nakon čega slijedi glavno jelo – pašticada s rimskim njokom, inače omiljeno jelo chefa Zirojevića koje će pratiti Testament Babić iz 2016.

Prva četiri slijeda večere potpisuje gostujući chef, a posljednji, peti slijed executive chef Valamar Riviera Hotela Ivan Ergović. On će pripremiti desert Mondrian koji će pratiti Geržinićev Muškat.

 

Za ovaj poseban gastronomski doživljaj potrebna je prethodna rezervacija na e-mail adresu spinnaker@valamar.com ili na broj telefona 052 400 804.