NOEL SAN CANZIAN otškrinuta vrata i gastronomskog raja

Nakon hotela što posluje već nekoliko tjedana, svečanom večerom počela je raditi i istarska ispostava Noela, zagrebačkog restorana s Michelinovom zvjezdicom

Upravo otvoreni – kao da je iz crvene zemlje izrastao, vrhunskom elegancijom jednostavnosti uređen u svim svojim elementima – dodatni touch prestiža Istri  prvog je dana kolovoza dao novotvoreni restoran Noel San Canzian! Michelinova zvjezdica spustila se iz metropole na mekane istarske brežuljke tako da  romansa može početi!

A da će to uistinu i biti romansa odmah je, na prvoj pa tako i samorazumljivo svečanoj, večeri pokazao chef, Austrijanac s golemim globalnim iskustvom Daniel Tschatchler! Kako je i najavljeno, uostalom San Canzian se ponosi svojim neposrednim okolišem i apsolutno domaćim povrtnicama kao i samoniklim aromatičnim biljem, prožimat će se u njemu vrhunsku kulinarski artizam i tako domaće, u istarskoj tradiciji ukorijenjene namirnice. Pa je tako na prvoj u šest slijedova složenoj, večeri bilo svih onih nezaobilaznih namirnica koje kuhanju daju drugačiji predznak – od gušče jetre do kavijara.

Iako je San Canzian poprilično razvedeni hotelski sklop, sam restoran je nevelik, ljeti nešto veći zahvaljujući uvučenoj terasi, zimi maksimalno intiman, s tridesetak mjesta. Ali to ujedno znači da će svi gosti dobiti maksimalnu chefovsku pažnju! Kao i sommeliersku uostalom jer tu je Ivan Jug, suvlasnik kao i istaknuti eno znalac nad znalcima, a uz njega i barmen Karlo Ferenčak i još jedna sommelierska zvijezda – Filip Savić.

Zadiviti partnera, darovati mu savršeni dar – večeru nakon koje se lagano, tako elegantno i mazno išeta do jednog od apartmana koji objedinjuju snagu industrijskog dizajna i moć materijala koji s s njime slažu kao i ugodu tkanina, velikih staklenih površina, efektnih zavjesa. Iako  hotel ima 25 soba, u svakom se njegovom dijelu kod gostiju razvija osjećaj kao da su u njemu sami, kao da je baš njima sve podređeno!

Je, Istra je i inače otišla daleko kad su vrhunski turistički iskoraci u pitanju. S Nolel San Canzianom ide još i dalje. Ako se nešto može smatrati apsolutno hedonističkom novosti:  1. kolovoza, San Canzian, svega nekoliko kilometar prije Buja. Iz smjera Krasice.