CABARET SHOW I KAPLJICE SJAJNIH VINA oduševili Stari Grad

U predivnom ambijentu ljetnog kina u Starom Gradu u četvrtak je održan vinsko-scenski spektakl iza kojeg stoje Dalmacijavino i glazbeno-plesni show Cabaret à la Carte. Ovaj tzv. „džepni mjuzikl“ privukao je mnogo Hvarana i njihovih gostiju koji su do zadnjeg mjesta popunili gledalište ljetnog kina i uživali u jedno i pol satnoj izvedbi te odličnim vinima i žestokim pićima Dalmacijavina. Koncept događaja bio je prirediti užitak za sva osjetila u opuštenoj atmosferi ljetne večeri, a sudeći po komentarima posjetitelja događaj je više nego uspio.

„Zaista smo uživali u vrhunskoj glazbenoj izvedbi i opustili se uz dobra vina. Treba više ovakvih događanja“, „Ovaj show je bio sjajna ideja.

Otkrili smo talentiranu skupinu umjetnika i dobra vina poput R’kacitelija koji smo probali po prvi put i zaista je odlično osvježavajuće ljetno vino“, bili su neki od komentara posjetitelja. Lokalni mediji ocijenili su ovaj događaj kao dio sjajne turističke ponude Starog Grada, a mnogi su iskazali nadu da će događaj imati reprizu i u budućnosti. – Željeli smo svim ljubiteljima vina osigurati večer tijekom koje će se moći opustiti i uživati u trenutku i zato smo im poklonili ovaj događaj. Reakcije su sjajne i to nas zaista veseli, posebno pohvale našim vinima. U njima će Hvarani i njihovi gosti moći uživati i tijekom Wine & Jazz festivala koji uskoro počinje na Hvaru i Braču, stoga pozivam sve ljubitelje dobrog vina i dobre glazbe da ne propuste posjetiti ovaj događaj – rekla je Andrea Previšić iz marketinga Dalmacijavina. Cabaret show bio je, naime, uvertira u Jazz & Wine festival na kojem će Dalmacijavino sudjelovati sa svojim pićima, a koji će se od 22. do 29. srpnja održati na najboljim lokacijama na Hvaru i Braču. Ideja festivala je spojiti uživanje u odličnoj vinskoj i gastronomskoj ponudi te kvalitetnoj glazbi, uz dodatan kulturno-umjetnički sadržaj što čini Jazz & Wine jedinstvenim događajem na Jadranu.

Programski dio festivala odvija se u tri hvarska grada – Stari Grad, Hvar i Jelsa te u bračkom Bolu. U osam programskih dana na festivalu će nastupiti probrana imena vrhunskih jazz glazbenika, uz brojna predavanja, izložbe, kino projekcije, prezentacije i predstavljanje i kušanja vina uz sudjelovanje najboljih vinara. Među glazbenim imenima Jazz & Wine festivala bit će uvijek sjajni Cubismo, Jazzoleptic s odličnim vokalom Nikole Marjanovića, trio makedonskog bubnjarskog virtuoza Mihaela Paruševa uz koje će nastupiti izvrsne vokalistice Jana Fabijanić i Habiba Menaz’Dear, fantastični gypsy jazz ansambl Gadjo Manuche te deep house/jazz duo Jana Kinčla i Reggisa Kattieja.

Program se može vidjeti ovdje. Dio festivala, osim na starogradskom Trgu Petra Hektorovića, odvijat će se u ljetnom kinu gdje će biti prisutan šank Dalmacijavina na kojem će se moći kušati odlične etikete poput najnovije – R’kacitelija koji se nametnuo kao ovogodišnje hit ljetno vino, zatim Pošipa, Merlota, Sv. Cecilije…, kao i žestice te omiljeni Pipi.