UBER BOAT dostupan u Splitu, Dubrovniku i na otocima u njihovom okruženju

Jedinstvena usluga Uber Boat treću će godinu zaredom biti dostupna isključivo na dalmatinskoj obali tijekom ljetnih mjeseci. Uber Boat će se od danas moći naručiti u Splitu, Dubrovniku i na otocima u njihovom okruženju.

Kao i prethodne dvije godine, usluga će imati dvije različite opcije: transfer i trip. Korisnici će putem Uberove aplikacije u splitskom i dubrovačkom akvatoriju moći naručiti gliser za transfer od obale do otoka, i obrnuto, kao i za vožnje na lokacije po njihovom odabiru.

“Ponosni smo što već treću godinu zaredom možemo korisnicima ponuditi ovu popularnu  uslugu koja je dostupna samo u Hrvatskoj. Uber Boat svim turistima omogućuje jedinstveno iskustvo upoznavanja hrvatske obale na jednostavan i pouzdan način. Prethodne dvije sezone uslugu su koristili korisnici iz 40 zemalja, a povratne informacije su izrazito pozitivne. Najviše nas veseli što na taj način možemo doprinijeti promociji hrvatskog turizma”, rekao je Davor Tremac, generalni direktor Ubera za jugoistočnu Europu.

Transfer od kopna do bilo kojeg otoka i obrnuto bit će dostupan za maksimalno osam ljudi. Osim transfera, bit će moguće odabrati opciju trip za poludnevne i cjelodnevne vožnje u kojoj korisnici, prije vožnje mogu dodati destinacije i zaustavljanja koja će posjetiti u okviru jedne vožnje.

Obje spomenute opcije pružaju i lokalnim stanovnicima i turistima priliku da uživaju u ljepotama hrvatske obale uz udobnost i pogodnosti koje im osigurava Uberova aplikacije. Uz to, zahvaljujući opciji Dijeljenje cijene s prijateljem, korisnici mogu međusobno podijeliti trošak plovidbe gliserom.

Brodovi mogu krenuti samo s određenih lokacija koje su unaprijed definirane. Plovila koja su dostupna na Uber Boatu su gliseri koji mogu primiti do osam putnika. Svi pružatelji usluga licencirane su kompanije za povremeni pomorski prijevoz čiji kapetani imaju važeće dozvole za komercijalni prijevoz.

Cijene za Uber Boat uslugu su: minimalna cijena: 330 kuna, start: 330 kuna, po kilometru (nautičkoj milji): 29 kuna (33 kune) i po minuti vožnje: 2,6 kuna. Prosječna cijena vožnje za osam osoba od Splita do Hvara je 2.600 kuna.

Kako funkcionira usluga UberBOAT?

1. Otvorite Uberovu aplikaciju i unesite željenu destinaciju

2. Iz izbornika odaberite Boat

3. Odaberite opciju transfer ili trip

4. Odaberite opciju odmah (real time) ili dogovoreni termin (scheduled option)

5. Kapetan vašeg broda kontaktirat će vas radi daljnjeg dogovora

*Usluga Uber Boat namijenjena je za najviše 8 korisnika