BIG OM U NJIVICAMA ulovljena tuna od 75 kilograma

Sretni ribolovci, tandem Robert Šepinski i Aleš Benda, tunu su nakon polusatne borbe ulovili na “pošti” Vela vrata

Prezadovoljni smo! Ovo je prvi put da smo u srpanjskom dijelu sezone izvukli tunu! Kvarner je pun plave ribe, a to znači da tuna ima hrane! Ove godine vratila se na vrijeme u Kvarner. Svi podaci vesele jer potvrđuju da se tuna “obnovila”, ali na neki način ponovno su se regulirale i njezine navike. Povratak na sjeverni Jadran ove godine je bio točno na vrijeme. Proteklih godina znatno je kasnio njezin povratak, a  sve se to događa u fazama. Čim se poremeti i najmanji dio u prehrambenom lancu, za sobom vuče i niz drugih posljedica pa je potrebno neko vrijeme da stvari dođu na svoje mjesto. Plave ribe, od one najmanje do najveće konačno ima u Kvarneru, a to znači da tuna ima što jesti i naravno da je tu, rekao je predsjednik KSRM-a Tomo Sparožić.

Njegove riječi potvrdio je i Robert Šepinski, kapetan posade El diablo i Opatije koji navodi kako prilikom svakog isplovljavanja u akvatorij kvarnera ugledaju nekoliko većih primjeraka tune. BIG OM organiziran je u suradnji s partnerima Hotelima Njivice koji su za potrebe natjecanja tunoljupcima ustupili romantični prostor Plave terase gdje su se održale prijave, okupljanje, druženje, zabava i vaganje ulova. Tunu su sa znatiželjom pogledali i brojni turisti. S obzirom na to da je natjecanje bilo klupskog karaktera, tuna je podijeljena članovima KSRM-a BIG OM i okupljenim gostima i prijateljima omišaljskog Kluba.

Službena sezona lova na veliku ribu na Kvarneru je otvorena na najbolji mogući način. Ako se po jutru dan poznaje, i ribolovci i posjetitelji uživat će na predstojećim nam natjecanjima.
Pred nama je 2. županijsko natjecanje mini BIG OM 10. kolovoza u Kraljevici nakon čega slijedi međunarodna tuna avantura BIG OM koja će se održati u Omišlju od 28. do 31. kolovoza.