SPEKTAKULARNIM BALOM I KONCERTOM GIBONIJA Karlovac slavi rođendan

Povodom proslave jubilarnih 440. godina postojanja, grad Karlovac je svojim građanima te brojnim posjetiteljima u protekla tri tjedna priredio nezaboravnih 440 sati zabave u okviru manifestacije „Zvjezdano ljeto“. Velika završnica fantastičnog rođendanskog slavlja održat će se večeras u gradu na četiri rijeke tradicionalnim Rođendanskim balom u kojem će valcer zaplesati čak 440 parova s početkom u 20 sati. Za odličnu rođendansku atmosferu pobrinut će se jedan od naših najpoznatijih pjevača, Gibonni, koji će besplatnim koncertom, s početkom u 22 sata, zaokružiti spektakularnu rođendansku proslavu.

Više od 200 besplatnih sadržaja i programa u sklopu manifestacije „Zvjezdano ljeto“ donijelo je na karlovačke ulice veselu rođendansku atmosferu u novom, atraktivnijem ruhu.

Iznimno bogat program u trajanju od tri tjedna pod krilaticom „440 sati za 440 godina“ započeo je paljenjem Ivanjskog krijesa i koncertom Zabranjenog pušenja.

Zasigurno najzanimljiviji i najatraktivniji dio programa za sve posjetitelje bio je Festival balona prilikom kojeg su posjetitelji mogli uživati u jedinstvenim prizorima uzlijetanja balona iz renesansne gradske jezgre. Osim toga, edukativnom šetnjom kroz kupolu balona posjetitelji su iz prve ruke mogli naučiti sve o ovim šarenim letjelicama, a spektakli noćne iluminacije osvijetlili su nebo iznad Karlovca poput divovskih lampiona.

Za vrijeme trajanja Zvjezdanog ljeta svečano je otvoren i Muzej Domovinskog rata Karlovac-Turanj koji obogaćuje ponudu kulturnog turizma u Karlovcu te svim posjetiteljima omogućuje da uče i istražuju povijest nastanka samostalne Hrvatske. Stalni postav novog Muzeja sadrži više od 350 predmeta, čak tri sata multimedijskog sadržaja te vanjski izložbeni prostor s ukupno 23 predmeta.

Dio rođendanskog programa bio je i 22. Međunarodni festival folklora u kojem su sudjelovali plesači iz Kine, Meksika, Južne Koreje, Ukrajine te Guama, a posjetitelji su imali jedinstvenu priliku okusiti i tradicijsku kuhinju navedenih zemalja u gastro manifestaciji Okusi svijeta. Karlovčani i gosti grada Karlovca uživali su u glazbenim hitovima Parnog valjka, Edina Karamazova te glazbeno-scenskom spektaklu Croatian Pink Floyd Showu.