OBITELJ KOZLOVIĆ ODUŠEVILA humanitarnom akcijom i koncertom “Glazba u vinogradu”

Obitelj Kozlović, Glazba u vinogradu, humanitarna akcija koja je oduševila sve prisutne. Sretnike jer okupljanje je bilo dostupno za manje od stotinu uzvanika koji su uživali u kulturi, umjetnosti, gastronomiji i – vinima vinarije Kozlović.

Po uzoru na Toscanu ili neke druge značajne vinske regije, na inicijativu obitelji Kozlović, Antonelle i Gianfranca koji su htjeli dovođenjem vrlo ozbiljnih umjetničkih sadržaja na svoje imanje, u prekrasni prostor nedaleko Momjana na kojem su jednako lijepi vinogradi i vinarija, i prodajom ulaznica omogućiti dovoljno sredstava na opremanje Dječjeg odjela bolnice u Puli.

Željeno je bilo i realizirano,  a gosti su uživali u   fado glazbi Quarter Mascare i solo točki Baleta HNK Ivana pl. Zajca, solistice Matee Voinea.

Pokrovitelji su bili Vinistra, Pučko učilište Buje i Grad Buje te Istarska županija čiji su predstavnici pozdravili okupljene.
Događanje u vinariji Kozlović zamišljeno je bilo kao svečana večer glazbe, vina i hrane. Pa su se tako za večeru pobrinula tri chefa  Mira Zrnić, restoran Stari podrum,  Marko Morgan, konoba Morgan i začetnik slow fooda u Hrvatskoj, Zdravko Tomšić. Svatko od njih, kroz live cooking i flying buffet, gostima su prezentirati niz toplih i hladnih jela. U prvom dijelu večere koja je prethodila koncertu, oduševila je tuna, da bi se u glavnom dijelu večere razmišljanja donekle razilazila – teško je bilo odrediti jesu li bolji bili grdobina, tagliate od boškarina ili – ravijoli.
Ono što je do kraja oduševilo posjetitelje bila je posebna voćna salata od voća mariniranog u umaku od bosiljka za što je bio zaslužan chef Tomšić, ili ili pak tiramisu s dunjama chefice Zrnić. Sve su pratila i Kozlović vina. Najviše mlada malvazija Valle, ali bilo je u višim fazama, kod snažnijih jela i Santa Lucie kao i  Mušlata momjanskog uz slatka jela.