POČEO 6. FESTIVAL PAŠTE U ŽMINJU jelo koje ljubi svaki umak

Pasutice, pasutičice, posutice, štracade, tajadelice, fuži, lazanje, lazanjoti, tajadele, tajatele, fidelini, gumolji, gumoljice, frkanci, mafregule, makaroni, makaruni, pljukanci, njoki, štrukji, štrunjci, štruce, ravijoli, krafi, rafajoli, rafijoli, rafijuli… sve su to vrste tjestenine, pašte koje se u subotu i nedjelju 6. i 7. srpnja u vremenu od 18 do 24 sata može probati na 6. Festivalu pašte u Žminju.

I ove je godine ‘Zad kaštela’ po šesti put, u specifičnom prostoru iza stare crkve Svetog Mihovila u Žminju započeo gastro događaj kojim se spaja  tradicionalno i suvremeno u istarskoj kuhinji. Pod starim kestenima, na rustikalnim štandovima i prigodno uređenom kuhinjom te ugodnim ambijentom osvijetljenim lampionima i svijećama, započeo je – festival pašte!

Degustacije kao i mogućnost kupnje posebnih vrsta  pašte, umaka, sireva i scega onog na što se pomisli kad se  kaže – pašta.

Cooking show, radionice izrade pašte, dječje radionice, zabavni program, prezentacije novih i tradicionalnih receptura su također sadržaj festivala tako da svi oni koji uživaju u pašti, a malo je onih koji to ne čine, u Žminju mogu i mnogo toga naučiti te odnijeti sobom doma.