POSTANE LI ŠKORO PREDSJEDNIK za čašćenje spremna vlastita vinska etiketa

Ivanja u Baški, Petrova u Sv. Petru u šumi. Što i tko? Dobre ljetne fešte za čiji se glazbeni program brine – Miroslav Škoro. Tiražni pjevač koji je prije nekoliko dana krenuo i u žestoku političku kampanju. Želja mu je postati predsjednikom Hrvatske, a na tom putu, pa i na samom aktu moguće proslave pobjede pratit će ga vlastita – vinska etiketa.

Uz svima poznatu činjenicu kako je Škoro autor i izvođač brojnih hitova, manje je poznato kao je on i doktor ekonomskih znanosti, s područja marketinga te kako se prije nekoliko godina upustio u kreiranje vlastite vinske liste.  Vina Škoro nastaju na ponajboljim hrvatski prostorima kao što su to Mitrovac i Vetovo na području Kutjeva. Ukupno je od 2015. kupio tri hektara vinograda dok samo vino njeguje u podrumima  uglednih vinara, obitelji Adžić. Za sada posjeduje samo jednu etiketu, graševinu za koju je dobivao brojne nagade. Istina, s obzirom na količine, riječ je o malim serijama, ne većim od 15-ak tisuća boca po sezoni, za ozbiljniji nastup na tržištu morat će ili u dokup vinograda ili u otkup – grožđa.

 

Ono što je važno, Škoro se želi prometnuti u ozbiljnog proizvođača vina, želi širiti nasade i ostvariti svoj vlastiti podrum. Koliko je ozbiljan  pokazala je već i prva berba, iz 2015. godine, kad se na najznačajnijem festivalu graševine, u Požegi u konkurenciji neprijepornih hrvatskih vinskih veličina poput Krauthakera ili Enjingija upravo on okitio – zlatnom medaljom i postao šampionom sajma.

Njegova su vina zanimljiva i u dizajnerskom smislu – modernu, decentnu etiketu osmislila mu je osječka dizajnerica Mirjam Milas koja djeluje u studiju Valoris.