ZAŠTIĆENE ZAKONOM – Ožujsko pokrenulo kampanju

 Hrvatska je jedna od najbogatijih europskih zemalja po svojoj bioraznolikosti. Gotovo 30 posto teritorija Hrvatske dio je ekološke mreže Natura 2000, što Hrvatsku svrstava na visoko drugo mjesto po veličini eko mreže u odnosu na ostale europske zemlje. Usprkos prirodnim bogatstvima mnoge životinjske vrste u Hrvatskoj su ugrožene, a neke od najugroženijih su ris,vuk,dupin bjeloglavi sup. Hrvatska je ujedno i jedna od rijetkih država u Europi u kojoj na jednom mjestu žive sve ove četiri životinje. Upravo je njima Ožujsko pivo posvetilo najnoviju kampanju naziva „Zaštićene zakonom“ te će se od svake prodane limenke piva iz posebne serije, 0,50 kuna donirati za projekte zaštite ove četiri ugrožene vrste.

Kampanju „Zaštićene zakonom“ u Izložbenom paviljonu Botaničkog vrta u Zagrebu predstavili su Ivan Šuvar, direktor marketinga i izvrsnosti brendova Zagrebačke pivovare, Damir Skok, ravnatelj zagrebačkog Zoološkog vrta, Ivana Selanec, stručna suradnica Udruge BIOM, Marko Modrić, glavni čuvar prirode Javne ustanove Priroda te Andrea Borić, voditeljica edukacijskog centra u Institutu za istraživanje i zaštitu mora Plavi svijet. Kampanju je došao podržati i poznati glumac Rene Bitorajac.

Akciju će podržati i hrvatski nogometni reprezentativci Domagoj VidaAndrej Kramarić i Dominik Livaković, kao i kapetan KK Cibona Marin Rozić.Svatko od njih će tijekom kampanje biti ambasador pojedine ugrožene životinje čime će značajno pomoći u promicanju teme ugroženih životinja u široj javnosti.

Više o kampanji „Zaštićene zakonom“ pronađite na web stranici kampanje www.zasticenezakonom.ozujsko.comi FB stranici Ožujskog piva.