BOCELLI OTVORIO GRAND PARK ROVINJ slijede gastronomski spektakli

Spektakularnim otvaranjem  Turističke zone Monte Mulini koju je uveličao nastup Andee Boccelia, na posebno pripremljenoj platformi u Uvali Lone, i formalno je počeo s radom najluksuzniji hrvatski hotel, obnovljeni rovinjski Park koji sada nosi i pridjev Grand. Uz jednaku takvu marinu, unikatni pogled na Rovinj, arhitekturu koja je doslovno “urasla” taj hotel u okolinu, korak koji mora uslijediti je – gastronomija. Dolazak Boccelija imao je ekstremni globalni doseg, ne treba zaboraviti da je prije njega nastupio također svjetski poznati Stjepan Hauser,  a tome je pomogao i povratak elitne jedriličarske regate Adris 44 Cup. Ne treba stoga sumnjati da će silno  narasti interes za odmorom u Rovinju u čemu je najvažniji dodatni iskorak – vrhunska gastronomija.

Uostalom upravo je rovinjski Monte bio prvi hrvatski restoran  s Michelinovom zvjezdicom. Ne bi li to sad trebao biti najvažniji cilj ekipe koja oblikuje jelovnik Grand Parka?  Hotel naime ima četiri restorana, a chef koji vodi čitavu priču je Jeffery Vella.  Riječ je o poznatom kuharu koji je prije deset godina s Malte doselio u Hrvatsku. Najviše je radio u Zagrebu, između ostalog i s Hrvatima najdražim Andrejem Barbierijem, ali ne treba zaboraviti ni to da je u svojoj formativnoj fazi radio u Londonu, u timu Gordona Ramseya.

Nakon dolaska u Hrvatsku imao je i zanimljivu epizodu u Kopenhagenu, u Redžepijevoj Nomi, godinama svjetskom No1 restoranu. Stoga odabir Maistrinih ljudi zaduženih za formiranje tima Grand Parka je – logičan. Vella je zakleti “mediteranac” osoba koja je apsolutno odana tradiciji kuhanja na tom dijelu svijeta, i to s naglašenijim odmakom prema zapadnim navadama Mediterana, ne onima koje se mogu pronaći na Levantu. Da ne treba sumnjati u želju da se upravo gastronomijom zakoruži fenomenalni arhitektonski iskorak Grand Parka, govori nam i činjenica da su u tom sustavu radili i velikani poput Tomislava Gretića u Monte Muliniju te Priske  Thuring u Loneu.

I da završimo: subotnji spektakl otvorenja Grand Parka i čitave zone Monte Mulini morao bi biti ona najvažnija, inicijalna iskra koja će od Rovinja i okolice napraviti hrvatsku Donostiju, San Sebastian kao taj baskijski grad nazivaju Španjolci. Mjesto brojnih Michelinovih restorana, mjesto vrhunske gastronomije, mjesto u kojem će se za stolicu u nekom od glasovitih restorana čekati – mjesecima. Bez obzira što što je cijena noćenja u dvokrevetnoj sobi u Grand Parku u punoj sezoni – 500 eura. Ili baš zbog toga.