MATE SUČIĆ – tradicija na moderan način restorana ”La belle Vie” u Vodicama.

Dalmatinski težaci i ribari hranili su se plodovima svoga rada na škrtoj zemlji i morskim namirnicama koje su žuljave ruke izvlačile iz mreža. Nekada hrana za preživljavanje, danas zvana mediteranska kuhinja, glasi kao najzdravija u svijetu kulinarstava zahvaljujući svojim iznimno kvalitetnim i hranjivim sastojcima, koje je chef Mate Sučić, 24-godišnji kulinarski talent, iskoristio kao podlogu u kreiranju potpuno novog, modernijeg menija za vodiški ”La belle Vie”.

”La belle Vie”  nudi gostu novu dimenziju jela na način da spaja tradiciju s modernim tehnikama u kulinarstvu. Za drugu godinu rada osmislio sam kompletno novi jelovnik s lokalnim, tradicijskim namirnicama prezentiranim na  drugačiji način – objašnjava chef  Sučić.

Sve su namirnice, napominje chef restorana, isključivo domaće i svježe, nabavljene od lokalnih proizvođača i OPG-a koji na taj način daju poseban pečat u kreaciji jela.

La belle Vie Evenings

Pružiti gostu originalno gastronomsko iskustvo servirajući mu tradiciju na moderan način, kulinarska je filozofija chefa Sučića. Kreacije tog perspektivnog kuhara već su prepoznala neka od najpoznatijih imena na kulinarskoj sceni , i upravo će oni ovoga ljeta biti gosti chefa Sučića na ”La belle Vie Evenings” eventima.

David Skoko stiže nam u goste već ove subote, 25. Svibnja, a otvaranje eventa bit će praćeno tematikom dnevnog ulova iz mora. Tri slijeda jela pripremat će Skoko, dok će na dva svoj potpis staviti Sučić. Svako od jela pratit će  izbor vinskih etiketa Vinarija Baraka sa Srime.

Janez Bratovž, slovenski kuhar čiji je restoran uvršten među 50 najboljih restorana po preporuci Michelinovog vodiča, u goste nam dolazi 10. Kolovoza. Gosti će tada imati prilike uživati u pet sljedova jela slovensko-hrvatskog spoja, a cijelu večeru pratit će vina vinarije Bibich i jedan renomirani slovenski vinar. ”La belle Vie Evenings” zaokružit će 14 . rujna gostovanje Hrvoja Zirojevića.

Tradiciju treba njegovati, a možda najbolji način za odavanje počasti našem kraju jest slavljenje domaće hrane na razini koje se ne bi posramili ni najveći svjetski restorani. Ako još niste, vrijeme je da otkrijete “La belle Vie” u Vodicama.