PRIMORSKA KOLIBA – MALINSKA mjesto kojem ćete se uvijek vraćati!

Sa prvim zrakama sunca vratila se i naša volja u obilazak restorana. Krenuli smo put otoka Krka i svoju avanturu završili u Primorskoj kolibi u Malinskoj. Ovo nije prvi put da ovdje imamo prilike ručati, a nakon današnjeg iskustva definitivno ni posljednji. Ovaj sjajni sezonski restoran već 44 godine u vlasništvu je obitelji Iskra. Za razliku od mnogih “sezonaca”, Primorska konoba  jedan je od rijetkih objekata koji se prema namirnici i gostu odnose sa poštovanjem. Sva riba i  školjke  nabavljaju se od lokalnih ribara, uvijek je svježe ili u suprotnome toga neće ni biti na menuu.

Ponuda vinske karte je uistinu raznolika, dovoljno o tome govori činjenica kako je na njoj zastupljena  cijela Hrvatska, vjerujemo da tome uvelike doprinosi očita zaljubljenost našeg sugovornik Marka Iskre prema vinu. Naš izbor ovoga puta ipak je bio na žlahtini,  na Krku smo, poštujemo autohtonost svakog našeg kraja,  nekako osjećamo obavezu  konzumirati taj primorski dragulj u ovakvome ambijentu . I doista, nismo pogriješili.

Školjkama, ribama, škampima, desertom i  tartarom priveli smo naš dan kraju. S Krka odlazimo presretni i zapravo jedva čekamo povratak na “mjesto zločina”, a vi dobro razmislite gdje ćete u nekoj vašoj prigodi na Krku objedovati.

Uživajte u galeriji!