DAN NEZAVISNOSTI DARUVAR najveći festival HR craft piva

Vikend koji dolazi, petak 17. i subota 18. svibnja svi ljubitelji piva rezervirali su za putovanje u Daruvar. U tom su gradu bogate pivarske tradicije, s iznimnim refleksom na današnju craft scenu, organiziraju tradicionalni Dani piva koji osim karaktera općekomercijalne pučke veselice imaju i jednu hvale vrijednu posebitost – Festival malih nezavisnih pivara Hrvatske. Naziv mu je prigodan, ‘Dan nezavisnosti’. Riječ je o jednoj od najozbiljnijih i po opstojnost kao i budućnost neovisne pivarske scene vrlo značajnih konferencija koja će obilovati predavanjima i panel raspravama. Glavni je naglasak na kolaboracijama i postojećem Zakonu o trošarinama.

Pivari će nakon toga posjetiteljima ponuditi i prezentirati svoja piva, pa će tako struka i publika imati priliku na jednom mjestu upoznati i kušati više od 70 domaćih craft piva iz proizvodnih redova nešto manje od 50 pivara. Samim tim jasno je da je to i najveći hrvatski craft meeting. Program započinje u petak 17. svibnja u 18 sati u prostoru Dvorca Janković, a ulaz je nevelikih 50 kuna.
A tko ostaje, subota, već od jutra, nudi u središtu Daruvara golemi šank, kažu dužina mu je ove godine 20 metara, na kojem će se također nuditi najveći hrvatski craft izbor. I odličan roštilj kako piva ne bi – pala na prazan želudac!