Akcija javnog kuhanja prava je prilika da se u petak na riječkom Korzu građani u vremenu od 9 do 15 sati upoznaju s  gastronomskom kulturom Bliskog istoka te da svojim dobrovoljnim prilozima pomognu opremiti socijalnu samoposlugu Kruh sv. Elizabete sa svim potrepštinama za socijalno ugrožene građane slabijeg imovinskog stanja.

Uz to, informirat će se i o problemu bacanja hrane, odnosno što i kako promijeniti da do toga ne bi dolazilo. Jednostavno – ugodno druženje uz zanimljiva, tradicionalna bliskoistočnjačkih jela te solidarnost prema onima koji nas trebaju.

Za građane Rijeke i korisnike Socijalne samoposluge Kruh Sv. Elizabete kuhati će gostujući tim kuhara iz Sirije i Irana koji stižu u organizaciji  Isusovačke službe za izbjeglice (JRS) iz Zagreba. Jedan od specijaliteta koji će ponuditi je hladni Fatteh  slanutak u umaku od jogurta i tahinija – fine, elegantne paste od sezama i maslinovog ulja.

Događaj je inače dio projekta Hrana i zajednica, sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda, koji provodi udruga Centar za kulturu dijaloga, s partnerima Ekonomskim fakultetom u Rijeci, Filozofskim fakultetom u Rijeci i Zelenom Akcijom.