WINE NIGHTS POREČ – spot vrhunskih vina, gastronomije i zabave

Poreč je i ove godine, već tradicionalno, domaćin svibanjske manifestacije Wine Nights, a uz ranije najavljeni gourmet i zabavni program, Porečani i njihovi gosti moći će od 4. do 11. svibnja uživati u posebnoj vinskoj i gastronomskoj ponudi najboljih porečkih restorana i barova kroz tri specifična programa – Wine & Gourmet, Wine & Bar i Wine & Party. Posebno kreirane menue u kojima je svaki slijed popraćen vrhunskim vinom u sklopu Wine & Gourmet programa nudit će kulinarski timovi iz restorana Spinnaker, Sv. Nikola, Divino, L’insolito, Fora le porte, Peterokutna kula i Gourmet.

Kao dio Wine & Bar programa, mnogi će porečki barovi nuditi promocije istarskih vina, pa se posjetitelji u potrazi za posebnim vinskim programima i degustacijama mogu zaputiti u Parentino Wine Bar, General Lounge, Legend of M, Wine Corner, Terra Magica, Epoca, Soggiorno Caffe Bar i C’est la Vie. Za one željne zabave do ranih jutarnjih sati, klub Saint & Sinnerna porečkoj rivi unutar Wine & Party programa priprema vrhunsku zabavu uz resident DJe.

U posebno postavljenoj vinoteci na porečkoj rivi održat će se vrhunac manifestacije pod nazivom Wine & Music, koji u Poreč dovodi odlične glazbenike. Publiku će tako u četvrtak 9. svibnja romantičnim notama zagrijati The Frajle, dan kasnije, 10. svibnja na pozornicu stiže zabavni Detour, a zadnjeg dana festivala, 11. svibnja, okupljene će zabaviti Zucchero Tribute Band i SoulFingersi.

Posjetitelji festivala imat će prilike okušati se i u igri na sreću sudjelovanjem u Vinskoj putovnici. Svakom konzumacijom hrane i pića kod partnera ugostitelja te u vinoteci na rivi ostvaruje se pravo na određeni broj pečata, a za priliku za osvajanje vrijedne nagrade potrebno je u vinskoj putovnici prikupiti šest pečata. Prva nagrada je 12 magnuma istarskih vinara, druga je vikend za dvije osobe u Valamar Collection Imperial Hotelu na Rabu, a treća nagrada je večera od 5 sljedova za dvije osobe u restoranu Peterokutna kula. Pečati će se moći skupljati tijekom cijelog tjedna, od 4. do 11. svibnja, a zadnji dan festivala u vinoteci na porečkoj rivi u 20 sati će se održati javno izvlačenje pobjednika. Ispunjenu vinsku putovnicu svi sudionici moći će ubaciti u zatvorenu kutiju u vinoteci, od četvrtka 9. do subote 11. svibnja. Svaki sudionik u kutiju može ubaciti neograničeni broj ispunjenih vinskih putovnica.

Wine Nights manifestaciju organizira vodeća turistička kompanija Valamar Riviera, uz potporu Grada Poreča i Turističke zajednice Grada Poreča  u suradnji s brojnim vinarima, ugostiteljima i sponzorima.

Cjelokupna ponuda menua i zabavnih programa restorana, barova i klubova dostupna je na web stranici www.winenightsporec.com te na službenoj Facebook stranici manifestacije.