81 NOVA ZRAČNA LINIJA prema Hrvatskoj

U ljetnom rasporedu letenja koji je započeo 31. ožujka  i trajat će do 27. listopada prema Hrvatskoj je uvedena 81 nova zračna linija, uključujući redovne, low cost i čarter linije iz 24 zemlje. Usto je ljetni red letenja započeo s rekordna 252 leta, posto predstavlja porast od 30 posto u odnosu na prošlu godinu. Najviše letova bilježe zračne luke u Zagrebu, Splitu i Dubrovniku.

„Nove aviolinije i povećanje broja rotacija su, između ostaloga, i rezultat aktivnosti Hrvatske turističke zajednice. Suradnju s avioprijevoznicima ostvarujemo kroz programe strateških promotivnih kampanja na emitivnim tržištima, koje za cilj imaju pozicioniranje Hrvatske kao atraktivne i prometno dobro povezane cjelogodišnje destinacije. Posebno nas veseli nova interkontinentalna linija na relaciji Philadelphia-Dubrovnik, koja nas nakon gotovo 30 godina po prvi puta spaja s tržištem SAD-a“, izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić i dodao da je u ovoj godini za strateška marketinška partnerstva s turoperatorima i avioprijevoznicima osigurano nešto više od 40 milijuna kuna.

Gledajući po tržištima, najviše novih linija, ukupno njih 14, kreće iz gradova u Njemačkoj, 12 linija iz Ujedinjenog Kraljevstva, osam iz Francuske, pet iz Italije, četiri linije iz Nizozemske itd. Analizirajući ljetni red letenja po broju rotacija, najviše je rotacija planirano između Hrvatske i Njemačke, Ujedinjenog Kraljevstva, Francuske, Austrije i Švicarske.

Nove aviolinije i povećanje broja rotacija su, između ostaloga, i rezultat aktivnosti Hrvatske turističke zajednice.

Najviše novih linija otvoreno je prema zračnim lukama u Zadru, Splitu, Dubrovniku, Puli i Rijeci. Većina hrvatskih zračnih luka u ovoj godini također bilježi i povećanje broja rotacija u odnosu na prethodnu sezonu, a prema apsolutnom broju najavljenih novih rotacija prednjače zračne luke u Zadru s povećanjem od 25 posto, Puli s rastom od sedam te u  Dubrovniku od četiri posto.

Od zračnih prijevoznika, najviše novih linija pokrenuo je Ryanair, ukupno njih 15, avio prijevoznik Volotea otvorio je osam novih linija, TUI šest te easyJet pet novih linija.