HOTEL ADRIATIC – predvodnik u inovativnosti i održivosti

Hotel Adriatic iz Maistrinog Collection brenda izbacio je iz upotrebe jednokratne plastične predmete, priopćeno je iz ove rovinjske tvrtke.

“Kao prvi hotel u Hrvatskoj bez plastike za jednokratnu upotrebu, hotel Adriatic nastoji biti predvodnik u inovativnosti i održivosti te poziva sve svoje zaposlenike na odgovorno poslovanje koje će gostima omogućiti aktivno sudjelovanje u ovoj ekološkoj akciji i pružiti jedinstveni doživljaj Jadranskog mora“, istaknuo je predsjednik Uprave Maistre, Tomislav Popović.

U provedbu ove inicijative aktivno su uključeni zaposlenici hotela, dobavljači, partneri te gosti i građani koji svakodnevno koriste usluge hotela. Lani su u hotelu umjesto plastičnih uvedene zamjenske papirnate slamke. Do lipnja ove godine iz upotrebe će se izbaciti 80 posto jednokratnih plastičnih proizvoda (kupaonski sadržaji, boce s napitcima, vrećice, spremnici, šalice i sl.) kako bi se do konca godine u cijelosti zamijenili proizvodima od prihvatljivih materijala u cijelom hotelu. Nadalje, do kraja godine u Adriaticu će se koristiti isključivo biološka sredstva za čišćenje te podržavati suradnja s dobavljačima čiji su proizvodi (kozmetika, tiskani materijali pa čak i uniforme osoblja) od prirodnih, bioloških, ekološki prihvatljivih ili recikliranih materijala.

Gosti će tijekom svog odmora također moći uživati u promatranju delfina uz lokalne šaptače delfinima ili se informirati o rovinjskoj ekološkoj tržnici, nagrađivanim istarskim proizvođačima ekološkog maslinovog ulja, održivim mogućnostima kupovine i sl.