AMBASADOR OPATIJA pet zvjezdica donosi i visoku gastronomiju

Ručak u hotelu Bellevue u Opatiji. Radni jer degustiralo se jela koja će se od lipnja naći na jelovniku susjeda, preuređenog hotela Ambasador kojeg sad krasi velikih, najvećih pet zvjezdica. Osim cjelokupnog renoviranja hotela, njegov novi život značit će i to da se posebna  pažnja posvećuje – gasto ponudi.

Degustirana jela su uvelike nadmašila slično što smo inače u hotelima ovakvog tipa imali prilike probati. Sezonsko, svježe, pripremljeno s velikom pažnjom, čak je i rižoto za kojeg smo svjesni da ide u red zahtjevnijih za pripremu, osobito u velikim sustavima, bio gotovo
besprijekoran.

S druge strane vinska ponuda nas nije osobito oduševila. Ne zbog same ponude vina, nego jednostavno – nesklad ponuđenog u čaši  s onim na tanjuru. Ali, kako nam je pojašnjeno to u ovom trenutku nije ni osobito bitno s obzirom da će se vinska karta nadograđivati, odnosno upotpuniti i u cijelosti osmisliti  kada se do kraja definira ponuda jela u restoranu.
Znači li  ručak  koji smo probali  uvod u buduću ponudu restorana u opatijskom Ambasadoru, možemo reći kako je smjer više nego pogođen , što je i opravdano s obzirom da će kuhinju voditi kuhari koji su imali prilike raditi u najboljim restoranima Opatije. Svakako, i ne manje važno, i oni koji su nedavno prošli radionice i edukacije s nizom renomiranih stručnjaka kao što je to jedan – David Skoko.