ILOČKI PODRUMI nova sezona enoloških masterclassova na Lošinju

Već četvrtu godinu zaredom hotelski brend Lošinj Hotels & Villas organizira enološke masterclassove u Boutique Hotelu Alhambra na kojima se premijerno predstavljaju renomirane hrvatske i svjetske vinske etikete. Na oduševljenje istinskih poznavatelja i ljubitelja vina, poseban je naglasak stavljen na etikete koje nisu prisutne na širokom tržištu. Prvi ovosezonski Masterclass bit će održan u subotu 26. travnja, a na njemu će biti predstavljena visokokvalitetna vina Iločkih podruma.

Najstariji i najnagrađivaniji vinski podrum Hrvatske, Iločki podrumi, simbol je očuvanja hrvatske vinske tradicije koja na vinogradarskim položajima hrvatskog Podunavlja datira više od dva tisućljeća. Posebnost terroira, sortimenta, ljudi, tehnologije i kvalitete čine ga glavnim nositeljem razvoja Iloka kao vinske destinacije srijemskog vinogorja, hrvatskog Podunavlja te ovog dijela Europe. Osim kušanja ovih vrhunskih vina, svi polaznici Masterclassa imat će priliku saznati koju sortu odabrati za određenu prigodu i s kojim je jelima idealno sljubiti. Iločki podrumi u svojoj bogatoj vinoteci imaju liniju Principovac te linije klasičnih, odabranih, vrhunskih i predikatnih vina.

Nakon Iločkih podruma, drugi Masterclass održat će se u lipnju, kada će Château Lafite Rothschild, jedna od najpoznatijih i najrenomiranijih svjetskih vinarija, predstaviti svoj Champagne Rothschild. Sve koji budu boravili na ekskluzivnim Wine & Dine vikendima u travnju i lipnju u Alhambri obradovat će kombinacija visokokvalitetnih vina i posebno pripremljenih jela u sklopu gala večere u hotelskom à la carte restoranu Alfred Keller. Na dosadašnjim masterclassovima prezentirane su isključivo butelje biranih vina i godišta, među kojima su svoje birane etikete predstavile vinarije Sassicaia, Château Mouton Rothschild, Opus One, Hugel, Goriška Brda, Tenuta di Biserno te Château Palmer. Osim stranih izlagača, predstavljene su i hrvatske vinske uspješnice vinarija Benvenuti i Krauthaker te tri vinarije s Plešivice – Korak, Šember i Tomac.

Osim druženja uz vrhunska vina, ponuda Boutique Hotela Alhambra te svih hotela i vila brenda Lošinj Hotels & Villas obuhvaća i izniman gastronomski doživljaj inspiriran lokalnim namirnicama i tradicionalnom kuhinjom. Naime, kroz suradnju s lokalnim dobavljačima s otoka Lošinja i Cresa te obiteljsko poljoprivrednim gospodarstvima iz cijele Hrvatske, gostima svih hotela i restorana omogućuje se premium gourmet iskustvo. Predstavljajući autohtonu hrvatsku gastronomiju domaćim i stranim gostima te povezujući plavu i zelenu Hrvatsku, lošinjski hotelski brend istovremeno prati svjetske trendove u gastronomiji te ujedno pruža potporu malim hrvatskim gospodarstvenicima.