360 DUBROVNIK ugostio Ronalda, jednu od najvećih nogometnih zvijezda ikad

Uzalud sav turizam bez vrhunskog ugostiteljstva! Dugo je godina Hrvatska okretala glavu od tog iznimno bitnog postulata, da bi se konačno s najnovijim generacijama hrvatskih turističkih čelnika priča počela okretati za – 360 stupnjeva. Baš kao što je to i naziv dubrovačkog restorana koji nešto duže od godinu dana nosi Michelinovu zvjezdicu. A taj je restoran ovog Uskrsa ugostio jednu od najvećih nogometnih zvijezdi svih vremena, portugalskog nogometaša Ronalda i njegovu aktualnu djevojku Georginu Rodriguez. Oni su za kraći odmor odabrali Dubrovnik, a za večeru – 360. I nisu pogriješili jer chef 360 je fenomenalno odgovorni, apsolutno ozbiljni, tehnološki besprijekorni te začudno kreativni Marijo Curić. Dubrovčan koji je učio u mnogim prestižnim restoranima dok kao najvažnijeg za svoj definitivni izričaj ističe Gillesa Camillierija, francuskog chefa koji je prije njega vodio taj restoran.

Uz naglasak na francuskoj podlozi mediteranske kuhinje s posebnim naglaskom na dubrovačku tradiciju, uostalom restoran se i nalazi naprosto utkan u dubrovačke starogradske zidine, tako da i nije moglo drugačije, krasi ga i vrhunska vinska karta. Vratimo li se opet na položaj u središtu globalno najpoznatijeg hrvatskog grada, možda i, sveukupno gledano, najznačajniji hrvatski restoran.

Rekli smo – novi su turistički dužnosnici itekako dobro znali da će “operacija Michelin” koju su poduzeli prije nekoliko godina omogućiti konačni iskorak hrvatskih turističkih potencijala na najznačajniju međunarodnu pozornicu. Jer da nije u Dubrovniku restorana 360 i njegovog chefa Marija Curića, koji se našao i na listi 100 najboljih novih kuhara svijeta, u sustavu “Michelinovog zvjezdanog neba” pitanje je bi li Ronaldov organizacijski tim dao zeleno svijetlo za njegov odmor u Dubrovniku. Jer da – gastronomija i ljudi koji ju stvaraju ključ su uspjeha u turizmu. Dubrovački 360, chef Curić ali i – Ronaldo to potvrđuju.