HRVOJE ZIROJEVIĆ I BEE SATONGUN na festivalu Taste the Mediterranean

Šesti međunarodni festival Taste the Mediterranean održat će se 22.-25.05.2019. u gradu Hvaru na otoku Hvaru.

Festival Okusi Mediterana,  jedinstveni je događaj u cilju promicanja mediteranske prehrane, naročito hrane, kulture, tradicije, proizvoda i načina života koji su se razvili tijekom stoljeća duž obala ovog čarobnog mora u srcu Europe. Iz godine u godinu Festival privlači brojne posjetitelje i turiste, te postaje nezaobilazno mjesto okupljanja međunarodnih F&B stručnjaka, chefova, proizvođača, nutricionista, novinara, te zaljubljenika u mediteransku hranu. Festival je idealno mjesto za razmjenu iskustava, za stvaranje poslovnih kontakata, te predstavljanje i promoviranje destinacije.

Festival Okusi Mediteran!, kao kulturni i gurmanski događaj, predstavlja različite aspekte mediteranske prehrane kroz niz radionica, izložbi, okruglih stolova, jedinstvenih mediteranskih večera,kulinarskih prezentacija, vinskih degustacija i drugih događaja.

Hrvatska, zajedno sa Italijom, Španjolskom, Portugalom, Grčkom, Marokom i Ciprom, uvrštena je na UNESCO-ov reprezentativni popis zemalja čija se mediteranska prehrana priznaje kao nematerijalna kulturna baština čovječanstva.

Na festivalu u Hvaru bit će i najbolja chefica Azije za 2018. Godinu po izboru prestižne liste 50 Best restaurants – Bee Satongun. Njen je restoran paste u Bangkoku okrunjen i Michelinovom zvjezdicom, a svo će svoje znanje i iskustvo udružiti s hrvatskim chefom Hrvojem Zirojevićem, nositeljem titule Chefa godine 2019 Gault&Millau Croatia. Ovaj će kulinarski dvojac pripremiti ekskluzivnu večeru u restoranu Laganini na Palmižani, koji je zaslužio 4 Gault&Millau toke i jedan je od najboljih hrvatskih restorana.

Sve informacije dostupne na http://www.tastethemediterranean.eu