WINE TO ASIA – nova platforma Veronafiere i Vinitaly za izvoz talijanskih vina

Veronafiere i Vinitaly uskoro će svoje djelovanje proširiti na područje Kine, kroz novu  platformu pod nazivom “Wine To Asia”. Platformu je kreirala organizacija sajmova, kako bi pomogli talijanskom vinu da premosti ogroman jaz koji ga razdvaja od glavnih konkurenata u azijskom području, koje već danas vrijedi 6,4 milijarde eura uvoza vina, od čega pola iz Francuske.

Inicijativa je planirana za 2020. godinu, a predstavljena je u srijedu, posljednjeg dana 53. međunarodne izložbe vina i alkoholnih pića Vinitaly.

Grad izabran za novu inicijativu je jedno od najdinamičnijih područja u Kini, raskrižje između Guangdong-Hong Kong-Macao Greater Bay Area, koji broji preko 100 milijuna stanovnika.

Predsjednik Verona fiere Maurizio Danese rekao je da je “Daleki istok područje koje treba stalno pratiti”.

“Stvorili smo trajnu inicijativu za to, kako je predviđeno u našem industrijskom planu, nakon više od 20 godina kontinuiranog djelovanja”, rekao je Danese.

“Ovo je inicijativa koja će biti temeljna za talijansko vino u Kini, koja će uskoro prestići SAD i postati prvo gospodarstvo na svijetu”- rekao je Michele Geraci, ekonomist i podtajnik za ekonomski razvoj u Conteovoj vladi.