EL TORO STREET FOOD latino fešta u centru Zagreba

Popularni zagrebački El Toro dobio je  i svog mlađeg brata s dodatkom nazivu – street food, a značajka mu je da se bazira na bržim, jednostavnijim i pristupačnijim jelima. Kako El Toro u svojoj stalnoj ponudi ima i neke dijelove menija posvećene street food konceptu koji su odlično prihvaćeni među gostima poput recimo tacosa te kako je za potrebe raznih street food  festivala izbacio same uspješnice poput quesadilla, empanada, tortilla i donuta, street food je logični nastavak koncepta. onog koji se svodi na visoko kvalitetnu latino-fusion kuhinju u svim oblicima. El Toro street food smjestio se u sam centar Zagreba, na vrh Petrinjske ulice, u prostor nekadašnje Mundoake, dok mu s terasa pogled puca na Trg bana Josipa Jelačića.


Za samo uređenje prostora ponovo je angažiran studio Arhikultura koji je radio i na uređenju originalnog prostora te je time zadržan isti smjer i identitet krovnog branda El Toro. Iako iznutra malen, prostor odiše pozitivnom energijom i svjetlinom te je izuzetno šarmantan.  Kao i u „velikom“ El Toru, bik kao simbol po kojem su lokali dobili ime prevlada prostorom, ovaj put u obliku grafita nacrtanog na zidu. Za crteže dva velika bika zaslužan je mladi umjetnik Rudi Crnko.

Chef i u ovom El Toru je Mario Mihelj koji je sa svojim timom osmislio meni na kojem se nalaze jela poput domaćeg pikantnog humusa od slanutka, parfea od pileće jetrice, dim suma od kozicaempanada lungića, hrskavih obraza grdobine, El toro pullbull quesadille, zapečenih svinjskih rebarca te hrskavih pohanih pilećih bataka, a koji je značajan dio svoje karijere proveo upravo u ovoj kuhinji.

„El toro je stvorio jednu posebnu energiju, prvenstveno među samim zaposlenicima, što se preslikalo na snažnu energiju cijelog restorana. Upravo ta energija je bila glavni pokretač za širenje dalje, odluka ja pala – dolazimo u centar grada i street food je bio smjer s kojim smo željeli nadograditi „veliki Toro“ kako ga sada od milja zovemo. Brzo smo našli idealan prostor i savršenu lokaciju, u tom prostoru sam proveo 3 godine, znam ga napamet, tako da je to bilo to. Iako se širimo, nalazimo se i za nas na jednom novom početku, puno toga smo pripremili i nismo se ograničili samo na latino hranu. Naravno, biti će tu i nekolicina naših signature jela, ali bit će i street food jela iz cijeloga svijeta. Meni osobno je jako zabavno sve to miješati i kuhati“, izjavio je vezano za El Toro street food chef Mihelj

Photo by Mateja Vrčković