ANA GRGIĆ u žiriju S.Pellegrino Young Chef

Objavljen je popis žirija ”S.Pellegrino Young Chef” talijanskog i jugoistočnog dijela regije.  Četvrto izdanje izazova koji promiče mlade kuhare na međunarodnoj sceni obilježit će prva, velika vijest: prisutnost sudaca koji ne dolaze samo iz Italije, već i iz drugih zemalja uključenih u referentnu regiju, i to iz Rumunjske, Slovenije i Hrvatske.

Deset regionalnih finalista ocjenjivat će Pino Cuttaia (La Madia, Licata), Matias Perdomo (Contraste, Milan), Antonia Klugmann (L’Argine u Vencòu, Dolegna del Collio – Gorizia), Marianna Vitale (Sud Ristorante, Quarto – Napulj) , Janez Bratovž (JB Restaurant, Ljubljana, prvi slovenski kuhar koji se pridružio popisu 50 najboljih svjetskih restorana 51-100), Ana Grgić (slavni kuhar Zinfandelovog restorana u Zagrebu, bivši sudac MasterChef Hrvatska) i rumunjski kuhar Oana Coantă i pokrovitelj Bistro de l’Arte u Brasovu.

Sedam kuhara žirija odabrat će regionalnog predstavnika povodom finala zakazanog za 21. listopada 2019. u Milanu: pobjednik će tako dobiti pristup međunarodnom finalu 2020., gdje će se morati suočiti s finalistima ostalih 11 natjecateljskih regija.

Također vas podsjećamo da ako ste mlađi od 30 godina i da ste kuhar, šef kuhinje ili chef de partie s najmanje jednom godinom iskustva u kuhinji, morate se do 30. travnja prijaviti za novo izdanje S.Pellegrino Young Chef.