MEDEA U “NAJVEĆI HEDONIST U GRADU” – Punta Greca vrhunac večeri

 


Vodnjanska vinarija Medea, brzo rastući vinski brend koji je preuzeo naslijeđe stoljtene tradicije vinogradarstva i vinarstva na krajnjem jugu Istre, održala je vrlo uspješnu prezentaciju svojih vina u riječkoj kavani Grad koji se zahvaljujući svojoj poziciji na Rivi Boduli kao i s onim što izlazi iz njegove kuhinje polako svrstava na sam vrh riječke gastro scene.

Medea je pak vinarija koja u svom portfelju ima sva znana istarska vina, malvazija je dakako najzastupljenija jer od njihovih 400 tisuća litara godišnje proizvodnje zauzima 80 posto, ali slavu stječu zahvaljujući svojim – crnim vinima. “Posljedica” je to sjajnih terrioira na ližnjanskom području od kojih svojom kompleksnošću prednjači jedno od najvećih hrvatskih crnih vina – Punta Greca.

Grad? Sjajna kuhinja koja je odlično pratila Medeina vina, pa tako i Puntu Greca koja u savršeni sklad okus dovodi jela od crvenog mesa, vrlo skromno termički obrađenog. Medea i Grad privukli su nemali broj posjetitelja što je jasan znak kako Rijeka naprosto vapi za događanjima sličnog tipa.