STANCIJA KOVAČIĆI – CHEF VINKO FRLAN ugostio vina Kutjevo

 

 

Bili ste na Kvarneru a još niste imali prilike posjetiti Stanciju Kovačići u Rukavcu nedaleko Matulja i probati jela chefa Vinka Frlana? Preporučili bismo da to bude sljedeća stanica na vašoj listi obaveznih restorana. Iako smo i inače gosti chefa Frlana, gostovanje vinarije Kutjevo, partnera festivala Hedonist – Gourmet & Wine, bio je razlog više za posjet ovome restoranu autorske kuhinje čija hrana reflektira svu osobnost chefa Frlana.

On svoju kuhinju opisuje kao mediteransku, sezonsku i kreativnu s naglaskom na tradicionalna jela Kvarnera i Istre, naravno moderno predstavljenu.  Osobito je ponosan na svoju domaću tjesteninu i svježi kruh od različitih vrsta brašna s dodacima začinskog i samoniklog bilja. U ponudi su razna jela od boškarina, peke od janjetine, jela sa šparugama, koprivom, medvjeđim lukom, domaća tjestenina, njoki, ravioli…

Sudjelovao je u  stvaranju avangardne hrvatske gastroscene čiju filozofiju i danas njeguje u svojoj Stanciji: od izbora svježih lokalnih namirnica i njihove vrsne obrade, do nepretenciozna, ali elaboriranog stila posluživanja.